Stanje i radovi na cestama 08.11.2019.

Prekinut je promet na dionici državne ceste Gračac-Knin (DC1) između mjesta Grab i Vučipolje, zbog radova. Obilazak: Gračac-Obrovac-Benkovac-Knin i obrnuto. Zbog pojačanog prometa u zoni radova na zagrebačkoj obilaznici (A3/A4) između čvorova Kraljevečki Novaki i Kosnica, na mostu Sava iz smjera Varaždina u smjeru zapada (A4), vozi se usporeno u koloni.   Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena u središnjoj […]
Prekinut je promet na dionici državne ceste Gračac-Knin (DC1) između mjesta Grab i Vučipolje, zbog radova. Obilazak: Gračac-Obrovac-Benkovac-Knin i obrnuto.


Zbog pojačanog prometa u zoni radova na zagrebačkoj obilaznici (A3/A4) između čvorova Kraljevečki Novaki i Kosnica, na mostu Sava iz smjera Varaždina u smjeru zapada (A4), vozi se usporeno u koloni.


 

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici i na širem riječkom području. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a zastoji su mogući na dionicama na kojima su u tijeku radovi.Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:
  • zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se od 4. 11. do 30.11. do 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, petkom i subotom od 15:30 do 16:30 sati, nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati.


Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

  • zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;

  • na zagrebačkoj obilaznici - između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.


Autocesta A6 Rijeka-Zagreb

  • zbog odrona kamenja od 77+500 km do 77+800 km između čvorova Čavle i Orehovica u smjeru Rijeke, zatvoren je zaustavni trak i vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.


Zagrebačka obilaznica - čvor Jankomir (A3):

  • zbog radova izvanrednog održavanja sanacije zapadnog mosta u čvoru Jankomir iz pravca autoceste A2 prema autocesti A3 u smjeru Lipovca promet se odvija samo jednim trakom te je zatvoren izlazni krak iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje. Predviđeno trajanje radova je do 20.12.2019. godine;

  • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.


Državna cesta DC1:  • od 07. studenog u 08:30 do 08. studenog u 17:00 bit će prekinut promet na dionici državne ceste DC1 Gračac-Knin između mjesta Grab i Vučipolje (obilazak: Gračac-Obrovac-Benkovac-Knin i obrnuto),

  • zbog radova na nadvožnjaku Začretje na dionici DC1 u mjestu Sveti Križ Začretje vozi se jednim trakom uz regulaciju semaforima, privremenu prometnu signalizaciju i ograničenje brzine 30 km/h;


Od 1. studenoga do 31. ožujka sukladno članku 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz srpnja ove godine (NN 70/2019), na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Izvor: HAK

Foto: Pixabay (knollzw)