Pomor ribe u Velikom bačkom kanalu, čekaju se analize

U Velikom bačkom kanalu juče su između Srbobrana i Vrbasa primećene velike količine uginule ribe. Zagađenje došlo iz pravca Vrbasa, Kule i Crvenke. Pecaroši su rekli da ima na tone uginule ribe. Na površini se može primetiti da velika količina ribe pluta duž vode u potrazi sa kiseonikom, javlja dopisnik RTS-a. Predsednik ekološkog pokreta Vrbas Ratko Đurđevac rekao je da […]
U Velikom bačkom kanalu juče su između Srbobrana i Vrbasa primećene velike količine uginule ribe. Zagađenje došlo iz pravca Vrbasa, Kule i Crvenke.

Pecaroši su rekli da ima na tone uginule ribe. Na površini se može primetiti da velika količina ribe pluta duž vode u potrazi sa kiseonikom, javlja dopisnik RTS-a.

Predsednik ekološkog pokreta Vrbas Ratko Đurđevac rekao je da je zagađenje došlo iz prvca Vrbasa, Kule i Crvenke, gde se nalazi najveći broj zagađivača.

"Zagađenje je moglo da bude znatno ublaženo da je staratelj Voda Vojvodine blagovoremneo u dovoljnoj količini svežu vodu pustio sa prevodnice u Kucuri", rekao je Đurđevac.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay (milivanily)