Danci bi da sarađuju sa uspešnim farmama svinja u Srbiji

Jedna od najvećih kompanija iz sfere agrobiznisa u Danskoj, Goodvalley (Axzon group), zainteresovana je za poslovno-tehničku saradnju sa farmom u Ruskom Krsturu – Nukleus Agrar F1. Predstavnici firme Goodvalley posetili su ovu farmu i razgovarali o mogućim zajedničkim aktivnostima. Kako je navedeno u saopštenju, kompanija Goodvalley u posedu ima preko 50.000 krmača u Danskoj, Poljskoj i Ukrajini, a godišnje proizvede […]
Jedna od najvećih kompanija iz sfere agrobiznisa u Danskoj, Goodvalley (Axzon group), zainteresovana je za poslovno-tehničku saradnju sa farmom u Ruskom Krsturu – Nukleus Agrar F1.

Predstavnici firme Goodvalley posetili su ovu farmu i razgovarali o mogućim zajedničkim aktivnostima.

Kako je navedeno u saopštenju, kompanija Goodvalley u posedu ima preko 50.000 krmača u Danskoj, Poljskoj i Ukrajini, a godišnje proizvede oko 1.150.000 tovljenika.

Poslovanje planira da proširi i na tržište Srbije, a zbog toga je i organizovana poseta farmi Nukleus Agrar F1.

– Nadam se da će rezultat posete biti uspešna poslovno-tehnička saradnja u proizvodnji priplodnog materijala i genetike, jer smatram da Srbija ima potencijale za ozbiljniju saradnju sa velikim evropskim kompanijama kao što je Goodvalley. Velika nam je čast i zadovoljstvo da je ovo već druga poseta u poslednjih godinu dana, a danas smo imali priliku da ugostimo na našoj farmi generalnog direktora kompanije Goodvalley i njegove najbliže saradnike – izjavio je vlasnik i direktor Nukleus Agrara-F1 Danilo Jakovljević.

Izvor: Agrosmart.net

Foto: freeimages.com