Vremenske prilike i stanje na putevima 18.11.2019.

U prvoj polovina dana još uvek će povremeno jači udari košave usporavati saobraćaj, dok će u drugoj polovini, mokri kolovozi zbog povremeno slabe kiše koju metereolozi najavljuju, otežavati vožnju i donosti česte i kraće zastoje u saobraćaju. Iz AMSS upozoravaju vozače na maglu i sumaglicu koje trenutno ima na području Negotina i Zaječara, smanjuje vidljivost i na Kopaoniku, ali je […]
U prvoj polovina dana još uvek će povremeno jači udari košave usporavati saobraćaj, dok će u drugoj polovini, mokri kolovozi zbog povremeno slabe kiše koju metereolozi najavljuju, otežavati vožnju i donosti česte i kraće zastoje u saobraćaju. Iz AMSS upozoravaju vozače na maglu i sumaglicu koje trenutno ima na području Negotina i Zaječara, smanjuje vidljivost i na Kopaoniku, ali je može biti i na putevima pored Save, Drine i Morave, kao i pored reka, kanala i jezera u Vojvodini. Građevinska sezona je na samom kraju, radovi su na pojedinim putevima završeni, a saobraćaj je na njima u potpunosti normalizovan, međutim, topli novembarski dani omugućava putarima da na pojedinim deonicama nastave sa popravkom oštećenih deonica.

Prognoza vremena za danas:

Ujutru i pre podne umereno i potpuno oblačno, samo ponegde sa kratkotrajnom, slabom kišom. Posle podne brzo razvedravanje najpre u zapadnim a potom i u ostalim krajevima, samo će se u Negotinskoj Krajini zadržati oblačno i hladnije. Vetar slab i umeren, još ujutru u košavskom području umeren i jak, a na jugu Banata
povremeno olujni, južni i jugoistočni, tokom dana u skretanju na jugozapadni. Najviša temperatura od 17 do 20 °C, u Negotinskoj Krajini oko 13 °C.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Do 21.11.2019. godine, u periodu od 08:00 do 17:00h, na snazi će biti obustava u saobraćaju, na državnom putu II A reda broj 211, na deonici Stopanja – Vitkovo, zbog radova na urgentnom održavanju. Nakon 17:00č deonica će biti normalizovana za saobraćaj. Alternativni putni pravac je deonica Stopanja –
Kruševac – Aleksandrovac.

Do 21.11.2019. godine, od 08.00 do 17.00 časova, obustava saobraćaja, zbog izvođenje radova na asfaltiranju kolovoza. Nakon 17.00 časova, saobraćaj će biti normalizovan. Alternativni putni pravac za vreme obustave je deonica: Kruševac – Vitkovo – Aleksandrovac.

Od 18. do 21.11.2019. godine, saobraćaj će biti obustavljen zbog radova na zameni oštećenih slojeva asfalta na deonici magistralnog puta Irig – Ruma, od ulice Vladimira Nazora do kružne raskrsnice kod naplatne stanice „Ruma“ (drž. putu I B reda broj 21 ).
Alternativni putni pravci za vreme obustave:
- Vozila iz pravca Novog Sada i Rume se preusmeravaju na državni put II A reda broj 120 i II B reda broj 316,
- Vozila iz pravca Šapca za Novi Sad i Rumu se preusmeravaju na državni put II B reda broj 316 i II A reda broj 120,
- Sa državnog puta I A reda broj 3, iz smera Šida, vozila se za Rumu preusmeravaju na petlju „Sremska Mitrovica“, dok se iz smera Beograda, preusmeravaju na petlju „Pećinci“.
Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
U slučaju loših vremenskih uslova i nemogućnosti izvođenja radova, saobraćaj neće biti obustavljen, a radovi će biti odloženi za prvi sledeći dan, sa povoljnim vremenskim uslovima.

Do 22.11.2019. godine produžena je obustava saobraćaja između Vladičinog, Gramađa i Surdulice kod mesta Gramađe (drž.putu II B reda broj 441), zbog radova na periodičnom održavanju mosta preko Jelašničke reke. Za vreme radova, alternativni pravac je lokalni put, a radovi su obezbeđeni odgovarajućom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Radovi su završeni, a saobraćaj je normalizovan na državnom putu I B reda broj 23, Pojate – Kruševac, na deonici Ćićevac- Makrešane.

Do 19.11.2019. godine, u vremenskom periodu od 07.00 do 15.00 časova, izvode radovi na redovnom održavanju na delu državnog puta II A reda broj 120, Obrenovac – Boljevci, kod mosta preko reke Save prema Boljevcima i kod mosta preko kanala kod Boljevaca. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila u zoni radova.

Do 18.11.2019. godine, u vremenskom periodu od 07.00 do 15.00 časova, izvode radovi na redovnom održavanju na delu državnog puta II A reda broj 120, Obrenovac – Boljevci, kod mosta preko reke Save prema Boljevcima i kod mosta preko kanala kod Boljevaca. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila u zoni radova.

Na državnom putu I B reda broj 27, na deonici Pričević – Valjevo (Gola Glava), na ulasku u Valjevo, kod KP zavoda Valjevo, izvode se radovi na sanaciji kolovoza zbog oštećenja desne saobraćajne trake. U toku radova koji su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, saobraćaj se odvija naizmeničnim
propuštanjem vozila levom saobraćajnom trakom uz semaforsku regulaciju.

Obustavljen je saobraćaj, na delu regionalnog puta između mesta Lis i Kravarica, (drž. putu II A reda br.196.) zbog oštećenja kolovoza u zoni mosta na reci Bjelici.
Alternativni putevi za putnička vozila su:
– Lučani – Lopaš i
– Guča – Kravarica.
Alternativni putni pravac za teretna motorna vozila su:
-drž. put II A reda broj 181 Lis – Lučani – Kratovska Stena,
-drž.put I B reda broj 23 Kratovska Stena – Požega,
-drž.put I B reda broj 21 Požega – Arilje.

Do 31.12.2019. godine izvodiće se radovi na ojačanju kolovoza, na državnom putu II A reda broj 439, deonica Sastav Reka-Strezimirovci. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Alternativni putni pravac u toku izvođenja radova je državni put II A reda broj 231, deonica Svođe-Sastav Reka-Vlasina-Strezimirovci. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa.

Do 01.12.2019. godine, izvodiće se radovi na rehabilitaciji puta, na državnom putu II A reda broj 128, deonica Pećinci – Popinci. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. U noćnim uslovima saobraćaj će se odvijati dvosmerno, uz smanjenje brzine.

Do 01.12.2019. godine, izvodiće se radovi na rehabilitaciji puta, na delu državnog puta II A reda broj 127, deonica petlja Stara Pazova – Stari Banovci (državni put I A reda broj 1). U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. U noćnim uslovima saobraćaj će se odvijati dvosmerno, uz smanjenje brizine.

Od 06.11.2019. godine izvodiće se radovi na sanaciji klizišta „Duboko“, na delu državnog puta I B reda broj 26, deonica Obrenovac – Beograd. U toku izvođenja radova vršiće se povremene obustave saobraćaja u trajanju od po 3 minuta u jednom smeru – zbog ulaska/izlaska građevinskih mašina. Radovi će se izvoditi naredna dva meseca, ukoliko vremenski uslovi to dozvole i biće obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 26.11.2019. godine, u okviru radova na asfaltiranju habajućeg sloja asfalta na državnom putu I B reda broj 39, na deonici Vlasotince – Svođe, biće obustava saobraćaja u dva vremenska perioda, i to: od 08.30 do 11.30
časova i od 13.30 do 16.30 časova. Alternativni putni pravac tokom izvođenja radova – Vlasotince-auto-put E-75-Vladičin Han-Surdulica-Vlasina-Crna Trava-Svođe.

Do 11.12.2019. godine izvodiće se radovi na pojačanom održavanju na državnom putu I B reda broj 21, deonica Irig – Ruma, nova kružna raskrsnica kod naplatne stanice Ruma. Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 04.11.2019.godine, zbog radova na delu auto-puta Niš – Leskovac (drž. puta I A reda broj 1), između petlji „Merošina“ i „Doljevac“ saobraćaj će se na deonici gde se izvode radovi na poporavci kolovoza odvijati dvosmerno kolovoznom trakom u smeru ka Leskovcu iz pravca Niša. Planirani rok za završetka radova je 31.12.2019. godine.

Od 02.11.2019. godine, od 16:00h, na delu državnog puta I A reda broj 1, petlja „Stara Pazova“ – petlja „Maradik“, doći će do izmene režima saobraćaja, zbog izvođenja radova na sanaciji kolovozne konstrukcije u levoj kolovoznoj traci. U zoni radova saobraćaj će se odvijati dvosmerno, desnom kolovoznom trakom, smer Novi Sad – Beograd.

Za saobraćaj će biti zatvorena petlja „Inđija“, i to:

  •  Uključenje za auto-put iz pravca Inđije u smeru ka Novom Sadu, saobraćaj se
    preusmerava na državni put II A reda broj 100, Inđija – Novi Sad.

  • Isključenje iz Beograda za Inđiju, saobraćaj se preusmerava na petlju
    „Maradik“ – Novosadski put – Inđija.


Isključenje iz pravca Novog Sada za Inđiju, kao i uključenje za Beograd na petlji „Inđija“ biće otvoreno za saobraćaj. Planirani rok završetka radova je 01.12.2019. godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Do 30.11.2019. godine, produžavaju se radovi na urgentnom održavanju, na državnom putu II B reda broj 310, na deonici Deliblato – Kovin. U zoni radova u dužini od 300m, saobraćaj će se odvijti naizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Do 31.12.2019. godine u periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se se radovi na sanaciji kolovoza na državnom putu II A reda broj 207, na deonici Pepeljevac –Velika Vrbnica. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i
signalizacijom.

Do 30.11.2019. godine, na delu državnog puta II A reda broj 211, deonica Rataje – Donja Omašnica, izvodi će se radovi na hitnoj poporavci kolovoza. Radovi se izvode pod saobraćajem sa naizmeničnim propuštanjem vozila i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Od 01.11.2019. godine na snazi biti izmena režima saobraćaja, u okviru izvođenja radova na rehabilitaciji puta i unapređenju bezbednosti saobraćaja, na državnom putu I A reda broj 3, na deonici granični prelaz Batrovci – Kuzmin 1, u zoni petlje „Adaševci“, u smeru od graničnog prelaza Batrovci ka Beogradu. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati dvosmerno na levom poluprofilu auto-puta i neće biti omogućeno uključenje na auto-put sa državnog puta II A reda broj 121, iz pravca Šida u smeru ka Beogradu (naplatna stanica Morović). Tokom izvođenja radova učesnici u saobraćaju koji iz pravca Šida idu ka Beogradu, mogu se uključiti na auto-put na petlji „Kuzmin“. Planirani rok završetka radova je 15.12.2019. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Do 31.12.2019 godine, zbog radova na raskrsnici magistralnog puta koji prolazi kroz Crvenku (I B reda broj 15), sa ulicom Moše Pijade saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 31.12.2019. godine, u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00h, izvodiće se radovi na urgentnom održavanju puta, na državnom putu II A reda broj 158, na deonici Jagodina (Bresje) – Ćuprija (Mijatovac), od kružnog toka do naselja Majur. U toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 15.12.2019. godine, u periodu od 08:00 do 12:00h i od 13:00 do 17:00h, na snazi će biti obustava u saobraćaju, zbog izvođenja radova na asfaltiranju (izrada habajućeg sloja), na državnom putu I B reda broj 38, na deonici Blace – Beloljin. Nakon 17:00h saobraćaj će se odvijati normalno. Alternativni putni pravac je deonica Blace – Kuršumlija iz pravca Blaca, a iz pravca Beloljina prema Blacu je opštinski put,
donica Tulare – Suvi do – Stubal – Blace.

Na državnom putu II B reda broj 361, na deonici Lajkovac – Bogovađa, do 15.11.2019. godine, u periodu od 07:00 do 17:00h, izvodiće se radovi na sanaciji propusta. U toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 15.12.2019. godine, zbog radova na sanaciji klizišta, na regionalnom putu Gadžin Han – Bonjince (drž.put II A reda br.224) saobraćaj će biti preusmeren na staru trasu državnog puta Gadžin Han – Babušnica. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Do 23.11.2019. godine, na magistralnom putu kod Sečnja (drž. putu I B reda broj 18) na mostu preko reke Tamiš, doći do izmene saobraćaja zbog radova na redovnom održavanju mosta koji se izvode na desnoj strani u smeru od Sečnja ka mestu Boka. Saobraćaj će se odvijati levom stranom, naizmeničnim propuštanjem. Regulacija saobraćaja će se vršiti vertikalnom saobraćajnom signalizacijom i semaforima.

Do 20.11.2019. godine, u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00h, izvodiće se radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije, na državnom putu II A reda broj 145, na deonici Lipljak – Lajkovac, kod mesta Skobalj. U toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 23.11.2019. godine produžavaju se radovi na izgradnji kružne raskrsnice kod „Kuće fudbala“, na državnom putu II A reda broj 127, deonica Stara Pazova – državni put I A reda broj 1. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, regulisanim svetlosnom signalizacijom i/ili ručnim regulisanjem.

Do 01.12.2019. godine, u periodu od 09:00 do 13:00č, izvodiće se radovi na popravci dilatacionih spojnica na petlji „Kovilovo“, na državnom putu I B reda broj 13, deonica „Politika“ – Čenta ( petlja „Kovilovo“), u smeru od Zemuna ka Pančevu. U zoni radova saobraćaj će se odvijati usporeno uz postavljenu signalizaciju.

Do 30.11.2019. godine, na snazi će biti obustava saobraćaja na državnom putu II A reda broj 212, na deonici Kuršumlija – Merćez (ulica Toplička na izlazu iz Kuršumlije prema Merćezu), zbog radova na rekonstrukciji pločastog propusta. Tokom izvođenja radova, saobraćaj će biti preusmeren kroz sledeće ulice: Mihajla Pupina, Dositeja Obradovića, Branka Radičevića i Stevana Biničkog.

Izvode se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na denici auto-puta Jagodina – Batočina, u smeru ka Beogradu (državnog puta I A reda broj 1). Saobraćaj iz pravca Niša ka Beogradu je preusmeren preko postojećih službenih prolaza, na dvosmerno odvijanje saobraćaja ka Niša. Zona radova je u dužini od 4km. Radovi se izvode svakog dana u periodu od 07.00 do 19.00 časova, i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Na državnom putu IA reda broj 1, Obilaznica oko Beograda, u zoni petlje „Orlovača“, u servisnoj traci, smer tunel „Straževica“ – petlja „Orlovača“, izvršeno je suženje kolovoza u širini od oko 2,5m, zbog ulaza i izlaza na gradilište (za potrebe izgradnje leve kolovozne trake). Planirani rok završetka radova, jun 2020. godine. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 31.12.2019. godine, izvodiće se radovi na izgradnji priključka na državnom putu I B reda broj 15, na deonici Novi Bečej – Novo Miloševo, ulaz u Novo Miloševo. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 31.12.2019. godine, izvodiće se radovi na rehabilitaciji državnog puta II A reda broj 120, na deonici granični prelaz Šid – Šid. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz primenu semafora ili ručnim
regulisanjem. U periodu izvođenja radova, iz pravca Šida ka GP Šid teška teretna vozila sa robom, preusmeravaće se na GP Batrovci, a teška teretna vozila bez robe na granične prelaze Sot i Ljuba.

Do 24.06.2020. godine, izvodiće se radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 27, na deonici petlja Markovac – Svilajnac, kod Svilajnca. U zoni radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Do 30.12.2019. godine, izvodiće se radovi na urgentnom održavanju na državnom putu I B reda broj 35, na deonici Kladovo – Niš, Bukovska petlja – skretanje za Karbulovo. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 18.11.2019. godine produžavaju se radovi na pojačanom održavanju raskrsnice na deonici Kikinda – Zrenjanin, izlaz iz Kikinde (drž. put I B reda broj 13). Radovi će se izvoditi u tri faze, uz naizmenično propuštanje vozila. U toku izvođenja radova omogućen je i alternativni putni pravac, ulica Bašaidski drum.ajnom trakom.

U toku su radovi na urgentnom održavanju, na delu državnog puta I B reda broj 25, na deonici Vlakča – Cerovac, u naselju Cerovac, u dužini od 1931m. U vremenskom periodu od 07:00 do 17:00h, saobraćaj će se odviajti naizmeničnim propuštanjem vozila, regulisano semaforima ili mahačima. Nakon 17:00h, saobraćaj se odvija u obe trake, prema privremenoj gradilišnoj signalizaciji. Planirani rok završetka radova je 31.12.2019. godine.

U toku su radovi na rehabilitaciji državnog puta II A reda broj 203, na deonici Pazarište – Tutin. U toku radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Predviđeni rok završetka radova je 01.12.2019. godine.

Na snazi je izmena režima saobraćaja, u okviru izvođenja radova na rehabilitaciji puta i unapređenju bezbednosti saobraćaja, na državnom putu I A reda broj 3, na deonici granični prelaz Batrovci-Kuzmin 1, u blizini petlje „Kuzmin“, u smeru od Beograda ka graničnom prelazu Batrovci. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati dvosmerno na desnom poluprofilu auto-puta. Radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Na delu državnog puta I B reda broj 15, na deonici Sombor – Bezdan, do 03.01.2020. godine, u periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na izradi proširenja i novog kolovoznog zastora. U toku radova, koji se izvode svakog radnog dana osim nedelje, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Posle 17.00 časova, saobraćaj će se odvijati dvosmerno. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom
saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Do 25.11.2019. godine, izvodiće se radovi na pojačanom održavanju na delu državnog puta I B reda broj 10, Prvomajska ulica u Pančevu. Za saobraćaj će biti zatvorena leva strana kolovoza, od raskrsnice sa ulicom Bore Stankovića do  raskrsnice sa Bavaništanskim putem, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno desnom
stranom kolovoza.

Do 31.12.2019. godine izvodiće se radovi na rehabilitaciji mosta preko železničke pruge, na državnom putu II A reda broj 153, u sastavu petlje „Smederevo jug“. U prvoj fazi radova za saobraćaj će biti zatvorena desna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati naizmenično levom trakom ( smer Smederevo – Beograd). Nakon završetka radova na desnoj strani, izvršiće se premeštanje saobraćajne signalizacije i za saobraćaj će biti zatvorena leva saobraćajna traka, a celokupan saobraćaj će se odvijati desnom saobraćajnom trakom ( smer Beograd – Smederevo).

U toku su radovi na mostu na deonici regionalnog puta Bor – Zagrađe (na drž. putu II A reda broj 166). Za vreme radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će se izvoditi do 01.12.2019. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Do 31.12.2019. godine, od 07.00 do 17.00 časova, na putu Makrešane – Ćićevac (Mrzenica), (drž. put I B reda broj 23), izvodiće se radovi na urgentnom održavanju habajućeg sloja kolovoza, svakog radnog dana osim nedelje. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 31.12.2019. godine, od 07.00 do 17.00 časova, na deonici Blace – Beloljin (3 km od Blaca ka Beloljinu), (drž. put I B reda broj 38), izvodiće se radovi na urgentnom održavanju habajućeg sloja kolovoza, svakog radnog dana osim nedelje. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 31.12.2019. godine na snazi će biti obustava saobraćaja na mostu preko reke Trešnjice (deo drž. puta I B reda broj 28). Saobraćaj za putnička motorna vozila preko mosta odvija se naizmenično jednom saobraćajnom trakom, dok je na snazi zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone. Alternativni pravac za teretna vozila je put Valjevo – Debelo brdo – Rogačica (drž. put II A reda broj 170).

Do 06.09.2020. godine, izvodiće se radovi na rehabilitaciji državnog puta I B reda broj 35, deonica Kladovo-Brza Palanka. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zimska služba JP „Putevi Srbije“ 2019/20.

Neprohodni su sledeći putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja:
– Nema
Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim
pravcima:
– Nema

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije”:
– Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:
Prema informacijma Uprave granične Policije RS – dobijenih u 05:15 č:
Zadržavanja na (PMV) putničkim terminalima naših GP:
– Nema dužih zadržavanja.
Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP:
-Na GP Batrovci na izlazu, TMV čekaju 360 minuta.
-Na GP Bačka Palanka, na izlazu TMV čekaju 120 minuta.
-Na GP Horgoš , na izlazu TMV čekaju 90 minuta.
-Na GP Kelebija, na izlazu TMV čekaju 120 minuta.


Izvor: AMSS

Foto: Pixabay (Free-Photos )