Zimska škola za poljoprivredne proizvođače

Zimska škola za poljoprivredne proizvođače u organizacije Poljoprivredno savetodavne i stručne službe Mladenovac, održaće se od 4. do 6. decembra u Obrenovcu i Mladenovcu. Na predavanjima će se grovoriti o različitim temamam iz oblasti stočarstva, ratarstva, voćarstva, zaštite bilja, organske proizvodnje, kao i iz oblasti agrarne politike koje se odnose na zadrugarstvo i mere IPARD programa u Srbiji.Ono što će […]
Zimska škola za poljoprivredne proizvođače u organizacije Poljoprivredno savetodavne i stručne službe Mladenovac, održaće se od 4. do 6. decembra u Obrenovcu i Mladenovcu.

Na predavanjima će se grovoriti o različitim temamam iz oblasti stočarstva, ratarstva, voćarstva, zaštite bilja, organske proizvodnje, kao i iz oblasti agrarne politike koje se odnose na zadrugarstvo i mere IPARD programa u Srbiji.Ono što će sigurno zanimati mnoge poljoprivrednike su i predavanja iz oblasti agroekonomije koje se odnosi na troškove na poljopriivrednom gazdinstvu, računovodstvu, penzijskom i socijalnom osiguranju, osiguranju useva i kredita u poljoprivredi i PDV u poljoprivredi.

Prema navodima organizatora na predavanjima će biti prezentovana tema iz oblasti zaštite bilja preporučena od PIS-a, diverzifikacija prihoda na poljoprivrednom gazdinstvu, prerada poljoprivrednih proizvoda i povećanje kvaliteta mleka primenom dobre higijenske prakse na poljoprivrednim gazdinstvima. Cilj održavanja Zimske škole je da se poljoprivredni proizvođači upoznaju sa novinama u poljoprivrednoj proizvodnji, i sa merama agrarne politike.

Foto: Pixabay (veerasantinithi )