Stanje i radovi na cestama 03.12.2019.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prema Dalmaciji i obratno voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok te zatim državnim cestama DC50 Sveti Rok-Gračac, DC1 Gračac-Knin i DC27 Gračac-Zaton Obrovački ili državnom cestom DC1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin. Prema Rijeci i obratno kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice te zatim državnom […]
Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prema Dalmaciji i obratno voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok te zatim državnim cestama DC50 Sveti Rok-Gračac, DC1 Gračac-Knin i DC27 Gračac-Zaton Obrovački ili državnom cestom DC1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin.

Prema Rijeci i obratno kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice te zatim državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Zbog olujnog vjetra i snijega za sav su promet zatvorene državne ceste:
-Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
-Paški most,
-Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC218).

Samo za osobna vozila otvorene su:
-autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
-autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar),

Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga LC58107 Križišće-Kraljevica, a dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici:
-DC25 Gospić-Karlobag-LIčki Osik-Korenica
-DC42 Poljanak
-DC52 Špilnik-Korenica
-DC218 GP Užljebić-Donji Lapac
-DC429 Selište Drežničko-Prijeboj
-ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac
-ŽC5203 Doljani-Brotnja-Srb-Otrić.

Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:
-zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;
-na zagrebačkoj obilaznici - između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.

Zagrebačka obilaznica - čvor Jankomir (A3):
-zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
-zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

Zbog izvodenja manevra uključivanja izvanrednog prijevoza na glavnu trasu autoceste A1, u zoni čvora Zadar 2, potrebno je kratkotrajno zaustaviti sav promet u smjeru Zagreba.

Planirane aktivnosti provoditi ce se svakodnevno tijekom mjeseca prosinca, u dva perioda, kako slijedi:
U periodu od 01.12.2019. godine do 19.12.2019. godine, u sljedećim terminima:
- od ponedjeljka do četvrtka, u vremenu od 14:30 sati do 15:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta;
- petkom i subotom, u vremenu 15:30 sati do 16:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta;
- nedjeljom, u vremenu od 19:30 sati do 20:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta.

U periodu od 20.12.2019. godine do 31.12.2019. godine, u terminu od 20:00 sati do 21:00 sat, u trajanju do 15 (petnaest) minuta. Privremeno zaustavljanje prometa na autocesti Al vrsiti ce se bez preusmjeravanja prometa na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.

Izvor: HAK

Foto: freeimages.com