Vremenske prilike i stanje na putevima 03.12.2019. (CG)

Saobraća se po mokrim kolovozima, na jugu pada kiša, a u sjevernim predjelima su zabilježene sniježne padavine. Mjestimično je smanjena vidljivost uslijed niske oblačnosti. Duž klisura I usjeka su učestali sitniji odroni .Apelujemo na vozače da voze oprezno i vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine. U vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020.godine […]
Saobraća se po mokrim kolovozima, na jugu pada kiša, a u sjevernim predjelima su zabilježene sniježne padavine. Mjestimično je smanjena vidljivost uslijed niske oblačnosti.

Duž klisura I usjeka su učestali sitniji odroni .Apelujemo na vozače da voze oprezno i vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine.

U vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020.godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg,led ili poledica).

Zbog odrona obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac-Djurdjevića Tara.

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna dodatna pažnja I poštovanje saobraćajne signalizacije.

Na mag putu M-6 dionica Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta .Obustave saobraćaja za sve vrste vozila su od 09.00 do12.00 I od 14.00 do 16.00 časova.Van ovih termina saobraćaj na mjestu izvodjenja radova obavlja se naizmjenično jednom trakom.

Do 30.12.2019.godine zbog izvodjenja bušačko –minerskih radova u sklopu rekonstrukcije reg puta R-3 dionica Pljevlja – Metaljka doći će do potpune obustave saobraćaja u terminu od 09.00 do 11.00 I od 13.00 do 15.00 casova.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji reg puta Krstac-Ivanova korita dionica Medjuvršje –Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni ,kao I potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 I od 15.00 do 17.00 časova.

Do 06.12.2019. godine zbog izgradnje zidova (W12 I W15 K1)u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice –Jelovica doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila.

Do 30.12.2019. godine zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Zbog obavljanja istražnih radova na magistralnom putu M-2 dionica Bijelo Polje –Barski Most doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Do 03.12.2019. godine zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica-Mioska promjenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg –Herceg Novi lokalitet Tatarbašča doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni izvodjenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša –Cijevna Zatrijebačka a promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao I potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 časova.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobracajna signalizacija.
Saobraćaj je umjernog inteziteta.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše povrede.

Izvor: AMSCG

Foto: freeimages.com