Stanje i radovi na cestama 06.12.2019.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.   Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a […]
Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici:




  • ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac,

  • ŽC5199 Šušanj-Štirovača.


Autocesta A3 Bregana-Lipovac:




  • zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;


Zagrebačka obilaznica - čvor Jankomir (A3):

  • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;

  • zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.


DC1 brza cesta Solin-Klis Grlo:

  • do 20.12.2019. zbog radova na istočnom kolniku državne ceste DC1, smjer Split – čvor Klis Grlo, vozi se uz privremenu regulaciju, trak za spora vozila i vozni trak zatvoreni su za sav promet te se vozi pretjecajnim trakom.


DC3 Gornje Jelenje:


  • zbog radova do 7.12. na dionici Gornje Jelenje-Škrebutnjak vozi se uz privremenu regulaciju


Zbog izvodenja manevra uključivanja izvanrednog prijevoza na glavnu trasu autoceste A1, u zoni čvora Zadar 2, potrebno je kratkotrajno zaustaviti sav promet u smjeru Zagreba.

Planirane aktivnosti provoditi ce se svakodnevno tijekom mjeseca prosinca, u dva perioda, kako slijedi:

U periodu od 01.12.2019. godine do 19.12.2019. godine, u sljedećim terminima:
- od ponedjeljka do četvrtka, u vremenu od 14:30 sati do 15:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta;
- petkom i subotom, u vremenu 15:30 sati do 16:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta;
- nedjeljom, u vremenu od 19:30 sati do 20:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta.

U periodu od 20.12.2019. godine do 31.12.2019. godine, u terminu od 20:00 sati do 21:00 sat, u trajanju do 15 (petnaest) minuta. Privremeno zaustavljanje prometa na autocesti A1 vrsiti ce se bez preusmjeravanja prometa na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.

Izvor: HAK

Foto: Pixabay (MolnarSzabolcsErdely)