Stanje i radovi na cestama 14.01.2020.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima te je smanjena vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Prekinut je promet ulicom Hrvatskog Sabora (DC308) u Zadru, zbog prometne nesreće. Opreznije treba voziti autocestom A3 Bregana-Lipovac između čvora NOVSKA […]
Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima te je smanjena vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Prekinut je promet ulicom Hrvatskog Sabora (DC308) u Zadru, zbog prometne nesreće.

Opreznije treba voziti autocestom A3 Bregana-Lipovac između čvora NOVSKA i čvora LIPOVLJANI (oko 123. km ) u smjeru Bregane, zbog predmeta na kolniku.
 

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:




  • zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se na 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: do 31.01.2020. god. od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, petkom i subotom od 15:30 do 16:30 sati, nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati.




Zagrebačka obilaznica - čvor Jankomir (A3):



  • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;

  • zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.



Podsjećamo vozače da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.



Izvor: HAK