Vremenske prilike i stanje na putevima 14.01.2020. (CG)

Pretežno sunčano, uz povremeno slabu do umjerenu oblačnost. Na sjeveru, prijepodne po kotlinama magla i sumaglica ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 4 do 16 stepeni. Zbog poledice na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja moguća je pojava poledice, a na ostalim putevima saobraća se po suvim kolovozima. Magla smanjuje […]
Pretežno sunčano, uz povremeno slabu do umjerenu oblačnost. Na sjeveru, prijepodne po kotlinama magla i sumaglica ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 4 do 16 stepeni.

Zbog poledice na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja moguća je pojava poledice, a na ostalim putevima saobraća se po suvim kolovozima. Magla smanjuje vidljivost mjestimično po kotlinama u sjevernim predjelima. Neophodna je oprezna vožnja prilagođena uslovima i stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

U vremenskom periodu od 15.11.2019. do 31.03.2020. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg, led ili poledica).

Zbog izvođenja bušačko –minerskih radova u sklopu rekonstrukcije reg puta R-3 dionica Pljevlja –Metaljka postavljena je saobracajna signalizacija. Obustave saobraćaja će biti u terminima od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 sati.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji reg. puta Krstac-Ivanova korita dionica Međuvršje –Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u u terminu od 09.00 do 11.00 i od 15.00 do 17.00 časova

Zbog izgradnje zidova (W12 I W15 K1)u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice –Jelovica odobrava se potpuna obustava saobraćaja u terminu od 08.00 do 17.00 časova.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg –Herceg Novi lokalitet Tatarbašča doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž  promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša –Cijevna Zatrijebačka a promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 časova.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Od 10.12.2019. godine do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod stare zgrade opštine Tivat na mag. putu M-11 dionica Lepetani -Tivat.

Izvor: AMSCG

Foto: Pixabay (Mindz)