Proizvođačke cene poljoprivrednih proizvoda blago povećane

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u novembru 2019. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, povećane za 1,5 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama stoka i živina (9,4 odsto) i voće (9,9 odsto). […]
Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u novembru 2019. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, povećane za 1,5 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama stoka i živina (9,4 odsto) i voće (9,9 odsto).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u novembru 2019. godine, u odnosu na oktobar 2019. godine, u proseku su povećane za 1,4 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama stoka i živina (4,4 odsto) i voće (15 odsto).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-novembar 2019. godine, u poređenju sa istim periodom 2018. godine, u proseku su povećane za 1,7 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-novembar 2019. godine, u poređenju sa istim periodom 2018. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama voće (27 odsto), povrće (22,2 odsto) i krompir (26,2 odsto).

Detaljan izveštaj Zavoda za statistiku možete preuzeti OVDE.

Foto: Pixabay (Jing)