Siguran plasman za begečku šargarepu

Zahvaljujući udruživanju u zadrugu kao i zaštiti geografskog porekla begečke šargarepe proizvođači te povrtarske kulture nemaju problem sa plasmanom. .. Šargarepu u Begeču uzgajaju na čak 600 hektara i svu proizvodnju plasiraju na inostranom tržištu. Proizvođači šargarepe u Begeču kažu da prošla godina nije bila povoljna za tu povrtarsku kulturu zbog nepovoljnih vremenskih prilika to jest obilnih padavina tokom leta […]
Zahvaljujući udruživanju u zadrugu kao i zaštiti geografskog porekla begečke šargarepe proizvođači te povrtarske kulture nemaju problem sa plasmanom. ..

Šargarepu u Begeču uzgajaju na čak 600 hektara i svu proizvodnju plasiraju na inostranom tržištu.

Proizvođači šargarepe u Begeču kažu da prošla godina nije bila povoljna za tu povrtarsku kulturu zbog nepovoljnih vremenskih prilika to jest obilnih padavina tokom leta kao i pojava grada.

Sve je to uticalo na manje prinose kao i na nižu cenu tog korenastog povrća.

Kako bi lakše i efikasnije prodali svoju proizvodnju povrtari u Begeču odlučili su da se udruže u zadrugu i na taj način su omogućili kupcima da u svakom momentu mogu da poruče veće količine povrća.

U Begeču se proizvodi duplo više šargarepe u poređenju sa na primer celom Hrvatskom. Moderan način proizvodnje, kvalitet zemljišta i blizina Dunava obezbedili su da begečka šargarepa bude kvalitetna.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay (congerdesign)