Vremenske prilike i stanje na putevima 17.01.2020. (CG)

Pretežno sunčano. Na sjeveru prijepodne po kotlinama magla i sumaglica. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, na krajenjem jugoistoku prijepodne umjeren do pojačan sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 7 do 17 stepeni. Hladno januarsko jutro uslovilo je da se saobraćaj u nižim predjelima odvija po suvim kolovozima, a na putevima u visim planinskim predjelima i preko prevoja moguća je […]
Pretežno sunčano. Na sjeveru prijepodne po kotlinama magla i sumaglica. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, na krajenjem jugoistoku prijepodne umjeren do pojačan sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 7 do 17 stepeni.

Hladno januarsko jutro uslovilo je da se saobraćaj u nižim predjelima odvija po suvim kolovozima, a na putevima u visim planinskim predjelima i preko prevoja moguća je pojava poledice. Magla smanjuje vidljivost mjestimično po kotlinama u sjevernim predjelima. Neophodna je oprezna vožnja prilagođena uslovima i stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

U vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg,led ili poledica).

Zbog izvođenja bušačko –minerskih radova u sklopu rekonstrukcije reg puta R-3 dionica Pljevlja – Metaljka postavljena je saobracajna signalizacija. Obustave saobraćaja će biti u terminima od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 sati.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji reg puta Krstac-Ivanova korita dionica Međuvršje –Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u u terminu od 09.00 do 11.00 i od 15.00 do 17.00 časova.

Zbog izgradnje zidova (W12 I W15 K1)u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice –Jelovica odobrava se potpuna obustava saobraćaja u terminu od 08.00 do 17.00 časova.

Privremeno se od 16.01.2020. god do 24.01.2020. god zbog ispitivanja kvaliteta betona na mostovima na mag.putu M-2 Podgorica-Kolašin odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova uz obavezno postavljanje saobraćajne signalizacije.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje–Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg –Herceg Novi lokalitet Tatarbašča doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni .

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša –Cijevna Zatrijebačka a promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao I potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 časova.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobracajna signalizacija.

Od 10.12.2019. godine do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod stare zgrade opštine Tivat na mag. putu M-11 dionica Lepetani -Tivat.

Izvor: AMSCG

Foto: Pixabay (jwvein)