Počela gradnja logističkog centra i staklenika u Rumi

U Rumi je položen kamen temeljac za izgradnju logističkog centra i staklenika holadsko-makedonske kompanije “Gresto”. Do kraja leta, na parceli od tri hekatara, biće izgrađeni objekti u kojima će poljoprivrednici i studenti moći da se edukuju i unparede proizvodnju pravilnom primenom mineralnih đubriva i savremenih tehnologija. Vrednost investicije je dva miliona evra, a posao će dobiti deset radnika. Reč je […]
U Rumi je položen kamen temeljac za izgradnju logističkog centra i staklenika holadsko-makedonske kompanije "Gresto". Do kraja leta, na parceli od tri hekatara, biće izgrađeni objekti u kojima će poljoprivrednici i studenti moći da se edukuju i unparede proizvodnju pravilnom primenom mineralnih đubriva i savremenih tehnologija.

Vrednost investicije je dva miliona evra, a posao će dobiti deset radnika.

Reč je o regionalnom projektu, a ovakvi logistički centri već postoje u Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da je to mnogo više od logističkog centra.

"Ovo je jedan klasičan šou-rum gde će biti predstavljeno kako se na najmoderniji način uzgaja povrće, možda cveće, moguće lale, to ćemo još da vidimo, ali nema bolje tačke. Ovde kad zabodete šestar u ovu tačku i okružite 20, 30 kilometara ovo je idealan prostor za poljoprivredu i za povrtarstvo", kaže Nedimović.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay (TheDigitalArtist )