Konkurs za finansiranje/sufinansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2020. godini

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je raspisalo javni konkurs za finansiranje/sufinansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2020. godini. Predmet ovog javnog konkursa je dodela finansijskih sredstava za projekte iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja koje realizuju udruženja, a koji su od javnog interesa. Opšti cilj javnog konkursa je unapređenje kvaliteta i promocija života u ruralnim područjima […]
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je raspisalo javni konkurs za finansiranje/sufinansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2020. godini.

Predmet ovog javnog konkursa je dodela finansijskih sredstava za projekte iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja koje realizuju udruženja, a koji su od javnog interesa.

Opšti cilj javnog konkursa je unapređenje kvaliteta i promocija života u ruralnim područjima sprovođenjem aktivnosti kojima se jača svest o značaju razvoja poljoprivrede i ruralnih oblasti.

Opredeljena sredstva iznose 20.000.000,00 (dvadesetmiliona) dinara u bruto iznosu koji će biti isplaćeni potencijalnim korisnicima.

Odabrani projekti će biti finansirani/sufinansirani sa najviše do 1.000.000,00 (milion) dinara u bruto iznosu po projektu.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju udruženja, osnovana radi ostvarivanja opštekorisnog cilja, upisana u Registar Agencije za privredne registre:

– koji imaju sedište na teritoriji Republike Srbije;

– čiji se ciljevi, definisani statutom/osnivačkim aktom, ostvaruju u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja;

– imaju potrebne kapacitete za sprovođenje predloženog projekta.

Projekat se može realizovati u partnerstvu više udruženja, pri čemu je jedno nosilac i javlja se u ulozi podnosioca i potpisnika ugovora.

Rok za podnošenje prijava je 4. mart 2020. godine.

Detaljnije informacije o konkursu mogu da se dobiju na tel: 011/2641-073 (Milena Rašković) i 011/3616-278 (Jelena Maksimović).

Smernice pogledati – ovde

Obrazac 1 pogledati – ovde

Obrazac 2 pogledati – ovde

Obrazac 3 pogledati – ovde

Obrazac 4 pogledati – ovde

Obrazac 5 pogledati – ovde

Konačni izveštaj pogledati – ovde

Foto: Pixabay (Kevsphotos)