“Procurele” prve oficijelne fotografije novog VW Caddyja

Laka komercijalna vozila su veoma popularna u Evropi a Volkswagen je jedan od proizvođača koji su najuspešniji i najuticajniji na ovom planu. Popularni Caddy je spreman za osveženje od glave do pete, kao model za 2021. Očekivalo se da premijera četvrte generacije uživo bude obavljena na Salonu automobila u Ženevi sledećeg meseca, kako putničkog tako i dostavnog modela. Platforma je […]
Laka komercijalna vozila su veoma popularna u Evropi a Volkswagen je jedan od proizvođača koji su najuspešniji i najuticajniji na ovom planu. Popularni Caddy je spreman za osveženje od glave do pete, kao model za 2021.

Očekivalo se da premijera četvrte generacije uživo bude obavljena na Salonu automobila u Ženevi sledećeg meseca, kako putničkog tako i dostavnog modela. Platforma je druga evolucija MQB arhitekture VW Golfa. Sličnosti s kompaktnim hedžbekom su očigledne i spolja i iznutra, a tek kada bacimo pogled na selektor DSG menjača, ekran osetljiv na dodir, klaster instrumentacije.

Suprotno dizajnerskim skečevima objavljenim u decembru 2019., pravu stvar odlikuje konzervativniji stajling iz očiglednih razloga. Elementi dizajna koji su na sreću preživeli su LED farovi i LED svetlosna traka iznad maske hladnjaka.

Kada pogledamo Caddy otpozadi, dobijamo potvrdu o novom ogibljenju u vidu polukrute osovine sa spiralnim oprugama. Dakle, lisnate opruge zboggom. Ovo bi trebalo da poboljša kvalitet vožnje i upravljivost bez plaćanja dividenti na konto nosivosti. Naravno, ovaj tip zadnjeg ogibljenja zahteva manje prostora i jeftiniji je od nezavisnog.

Putnička verzija poseduje zadnja vrata u hedžbek stilu umesto asimetričnog rešenja kod kargo vana, kao i dvoje kliznih vrata za lakši ulazak u kabinu. Ukoliko se pitate kakva je to četvrtasta forma u sredini donje maske u vidu pčelinjeg saća, odgovor je da se radi o senzoru adaptivnog tempomata. Kao i ostali Volkswageni na MQB platformi, i Caddy će biti tretiran brojnim tehnološkim novotarijama.

Ispod haube treba očekivati 2,0-litarski TDI sa 12-voltnom hibridizacijom. U Nemačkoj je Caddy isključivo dostupan sa četvorocilindarskim turbodizelom i SCR-om, da bi bio u skladu s Euro 6d-TEMP ekološkim standardima.

Šuška se i turbobenzincu sa 48-voltnom asistencijom, pa čak i čisto električnom pogonu, ali vreme će pokazati koliko su te priče istinite.

Izvor: AutoRepublika.com

Foto: AutoRepublika.com