Francuzi najavljuju novu premijum limuzinu

DS će 24. februara predstaviti svoj novi model, i to sedan. Dugo se govori o tome da limuzine nemaju perspektivu, da će ih potopiti navala SUV modela, no uprkos silnim analitičarima i stručnjacima ovakvi automobili nisu još uvek iščezli. Pogotovo ne kada je reč o premijum segmentu. Očigledno da DS vidi prostora u ovoj klasi i za sebe, te su […]
DS će 24. februara predstaviti svoj novi model, i to sedan.

Dugo se govori o tome da limuzine nemaju perspektivu, da će ih potopiti navala SUV modela, no uprkos silnim analitičarima i stručnjacima ovakvi automobili nisu još uvek iščezli. Pogotovo ne kada je reč o premijum segmentu.

Očigledno da DS vidi prostora u ovoj klasi i za sebe, te su rešeni da se ovde upuste u borbu sa nemačkom trojkom. Na tizer fotografiji kojom je najavljena premijera vidimo naličje prednjeg dela automobila.

Jasno je da će i ovaj DS sedan preuzeti filozofiju sa velikom rešetkom, no očito je da će ovako postavljena svetlosna grupa činiti anfas znatno atraktivnijim.

O novom modelu DS-a se zna veoma malo. Zvaničan naziv još nije potvrđen ali neki navode da su u užem izboru DS8 i DS9. Kada je reč o arhitekturi navodno bi trebalo da bude postavljen na EMP2, koju inače koristi i Peugeot 508.

Ukoliko je verovati glasinama iz francuskih medija, DS će sigurno ponuditi i plug-in hibridnu varijantu kod novog sedana, a sistem bi mogao biti sličan onom koji koristi DS7 Crossback E-Tense.

DS ističe da su glavni rivali za njegovu novu limuzinu Mercedes E klase, BMW Serije 5 i Audi A6. Ovaj francuski sedan naći će se u prodaji do kraja tekuće godine, a kao glavna tržišta navode se Evropa i Kina.

Izvor: AutoRepublika.com

Foto: AutoRepublika.com