Stanje i radovi na putevima 25.03.2020. (BIH)

Na moguću poledicu upozoravamo vozače u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04. Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BIH na graničnom prelazu Bosanski Šamac. Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni […]
Na moguću poledicu upozoravamo vozače u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BIH na graničnom prelazu Bosanski Šamac.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima izuzev lica koja su zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara.


Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18h do 05h. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20h do 05h na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Izvor: BIHAMK

Foto: Pixabay (ZairaGamidova)