Kamere umesto retrovizora na Mercedesovom kamionu (VIDEO)

Novi Mercedes Benz Actros kamion umesto retrovizora imaće kamere.Novi Mercedes Benz Actros kamion umesto retrovizora imaće kamere. MirrorCam sistem kamera je sve popularniji, a kako i ne bi kada se sve može videti na monitoru koji se nalazi na kontrolnoj tabli, pa kamere na najbolji način menjaju retrovizore. Ovaj Actros kamion je nešto manji nego ranije, sa strane aerodinamike je […]
Novi Mercedes Benz Actros kamion umesto retrovizora imaće kamere.Novi Mercedes Benz Actros kamion umesto retrovizora imaće kamere.

MirrorCam sistem kamera je sve popularniji, a kako i ne bi kada se sve može videti na monitoru koji se nalazi na kontrolnoj tabli, pa kamere na najbolji način menjaju retrovizore.

Ovaj Actros kamion je nešto manji nego ranije, sa strane aerodinamike je dosta bolji, potrošnja goriva je dosta manja, a vidljivost dosta bolja.

Počela proizvodnja Teslinog rivala uprkos pandemiji, radnici opremljeni maskama FOTOSa MirrorCam sistemom, vozači će imati dosta bolju preglednost "mrtvih" uglova i ostalih stvari koje je nešto teže uočiti na retrovizoru.

https://www.youtube.com/watch?v=iHaSh3Ccyug&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=HwwRzM7e-SQ&feature=emb_logo

Izvor: B92

Foto: youtube printscreen