Beograd: Grad će spojiti prodavce i kupce

“Gradske pijace” su obavestile zakupce tezgi da mogu preko preko sajta tog javnog preduzeća da ostave svoj kontakt telefon, a građane da na sajtu mogu da dobiju informacije kako da stupe direktno u kontakt sa svojim proizvođačima, naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Zelene pijace u Beogradu ne rade, ali povrtari su spremni da pomognu i isporuku izvrše na […]
"Gradske pijace" su obavestile zakupce tezgi da mogu preko preko sajta tog javnog preduzeća da ostave svoj kontakt telefon, a građane da na sajtu mogu da dobiju informacije kako da stupe direktno u kontakt sa svojim proizvođačima, naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Zelene pijace u Beogradu ne rade, ali povrtari su spremni da pomognu i isporuku izvrše na kućne adrese. Celu akciju koordinira grad Beograd.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić napominje da je Beograd jedan od poslednjih gradova koji je ukinuo rad pijaca, koje su do prošle nedelje radile četvrtkom, petkom i subotom, i dodaje da od ove nedelje u Beogradu neće raditi ni otvorene pijace.

"Upravo zato smo odlučili da pomognemo građanima i onima koji su zakupci tezgi na pijaci kako bi ih spojili i kako bi građani mogli da dođu do robe na koju su navikli", ističe Vesić.

Javno preduzeće "Gradske pijace" obavestilo je zakupce tezgi da mogu preko preko sajta tog preduzeća da ostave svoj kontakt telefon, a građane da na sajtu mogu da dobiju informacije kako da stupe direktno u kontakt sa svojim proizvođačima.

"Gradske pijace neće organizovati donošenje robe, ali smo pomogli našim proizvođačima da ih spojimo sa onim servisima koji to rade kako bi onda građani mogli direktno od ljudi na koje su navikli da kupuju i dobiju robu", napominje zamenik gradonačelnika.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay (Hans)