Putin: Ruska poljoprivreda ne sme stati

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je važnost da poljoprivreda nastavi sa radom praktično bez prekida, isto kao i neke druge privredne delatnosti. “Bez obzira na sve, ta privredna grana mora da funkcionište praktično bez prekida, isto kao i neke druge delatnosti. Izuzetno je važan pravac naše aktivnosti. Želim da istaknem da su naši seljaci uvek bili na visini zadatka. Poslednjih […]
Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je važnost da poljoprivreda nastavi sa radom praktično bez prekida, isto kao i neke druge privredne delatnosti.

"Bez obzira na sve, ta privredna grana mora da funkcionište praktično bez prekida, isto kao i neke druge delatnosti. Izuzetno je važan pravac naše aktivnosti. Želim da istaknem da su naši seljaci uvek bili na visini zadatka. Poslednjih godina pokazali su sjajne rezultate", rekao je Putin tokom video-konferencije sa članovima Vlade.

Predsednik je istakao da uspesi u poljoprivredi ne zavise samo od onih koji seju, već i od onih koji se bave transportom, logistikom, proizvodnjom ulja i goriva.

"To je veliki kolektiv naučnika, agronoma, stručnjaka iz najrazličitih oblasti poljoprivrede. Mnogo toga će zavisiti od njih – i stabilnost privrede u celini, i same privredne grane", dodao je Putin.

Putin je tokom video-konferencije rekao da Vlada priprema nove mere podrške privredi i njenim zasebnim sektorima u skladu sa prognozama razvoja situacije povezane sa koronavirusom, prenosi Sputnjik.

"Vlada zaista priprema nove predloge za podršku privredi i zasebnim sektorima u skladu sa situacijom koja se trenutno razvija i, koja će se, prema proceni eksperata, razvijati se u bliskoj budućnosti", rekao je ruski lider.

Izvor: Sputnik

Foto: Pixabay (dengmo)