Fiat se priprema za nastavak proizvodnje čim se ukine vanredno stanje

Fiat planira da restartuje rad u tri italijanske fabrike čim vlasti ukinu restrikcije, rekao je predstavnik sindikata. Sindikati će budno pratiti primenjivanje svih zdravstvenih mera, rekao je Đanluka Fiko, predstavnik UILM-a. Uprkos najnižem broju preminulih od koronavirusa u Italiji u poslednjih šest dana, premijer Đuzepe Konte je rekao da će mere izolacije koje su stupile na snagu 9. marta, i […]
Fiat planira da restartuje rad u tri italijanske fabrike čim vlasti ukinu restrikcije, rekao je predstavnik sindikata.

Sindikati će budno pratiti primenjivanje svih zdravstvenih mera, rekao je Đanluka Fiko, predstavnik UILM-a.

Uprkos najnižem broju preminulih od koronavirusa u Italiji u poslednjih šest dana, premijer Đuzepe Konte je rekao da će mere izolacije koje su stupile na snagu 9. marta, i koje bi trebalo da isteknu u petak, biti produžene najranije do 13. aprila. Mere izolacije uključuju zamrzavanje svih ekonomskih aktivnosti koje nisu od životnog značaja, u šta je uključena i proizvodnja automobila.

Fiko je izjavio da su sindikati započeli razgovore s proizvođačima automobila da bi se obezbedili svi zdravstveni i bezbednosni zahtevi u fabrikama, s ciljem obnavljanja proizvodnje nakon ukidanja vanrednog stanja.

„U ovom tenutku, datum koji očekujemo je 14. april“, rekao je on.

Lokacije o kojima se radi su Melfi, Atesa i Mirafjori u Torinu.

Izvor: AutoRepublika

Foto: Pixabay (Mimzy)