Obaveštenje o važnosti CEMT sertifikata

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputilo je prevoznicima obaveštenje o odluci Međunarodnog transportnog foruma (ITF) u vezi sa važenjem CEMT sertifikata. U obaveštenje se navodi da potvrde CEMT o sposobnosti teretnog i priključnog vozila za korišćenje u drumskom saobraćaju čija je važnost istekla posle 12. marta 2020. godine nastavljaju da važe sve do 30. juna ove godine. Ovo znači da svi […]
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputilo je prevoznicima obaveštenje o odluci Međunarodnog transportnog foruma (ITF) u vezi sa važenjem CEMT sertifikata.

U obaveštenje se navodi da potvrde CEMT o sposobnosti teretnog i priključnog vozila za korišćenje u drumskom saobraćaju čija je važnost istekla posle 12. marta 2020. godine nastavljaju da važe sve do 30. juna ove godine. Ovo znači da svi domaći prevoznici koji prevoz vrše CEMT dozvolom, a poseduju sertifikat koji je istekao posle 12. marta nisu u obavezi da ga produžuju do 30. juna imajući u vidu da će ovakav sertifikat prihvatiti kontrolni organi država članica Međunarodnog transportnog foruma u skladu sa važnošću CEMT dovzvole. Važno je naglasiti da domaći prevoznici koji koriste odgovarajuće pojedinačne dozvole moraju posedovati Potvrde CEMT o sposobnosti teretnog i priključnog vozila za korišćenje u drumskom saobraćaju kojima nije istekla važnost.

Obaveštenje možete preuzeti OVDE.

Foto: Pixabay (Schwoaze)