Vremenske prilike i stanje na putevima 22.05.2020. (MK)

Sunčano sa malim lokalnim oblacima. Umeren, povremeno jači vetar duvaće sa severa, jače izražen duž Povardarja. Maksimalna temperatura biće u rasponu od 17 do 24 stepena.Vremenske prilike i meteorološki parametri za Skoplje: Sunčano sa slabim oblacima i slabim do umerenim severnim vetrom. T = 23 ° C, P = 985 hPa, U = 28%, V = 4 m / s. […]


The post Vremenske prilike i stanje na putevima 22.05.2020. (MK) appeared first on ePoljoMagazin.


Sunčano sa malim lokalnim oblacima. Umeren, povremeno jači vetar duvaće sa severa, jače izražen duž Povardarja. Maksimalna temperatura biće u rasponu od 17 do 24 stepena.

Vremenske prilike i meteorološki parametri za Skoplje: Sunčano sa slabim oblacima i slabim do umerenim severnim vetrom. T = 23 ° C, P = 985 hPa, U = 28%, V = 4 m / s. (T-temperatura, P-pritisak, U-relativna vlaga, V srednja brzina vetra)

IZMENJEN REŽIM SAOBRAĆAJA: 22.05.2020. od 08:40 na regionalnom putu Gostivar-Čegrane, tačnije na potezu od sela Čajle prema selu Forino, saobraćaj će biti prekinut zbog radova na održavanju puteva (asfaltiranje) Javnog preduzeća za održavanje autoputeva i regionalnih puteva Skoplje. Saobraćaj će biti preusmeren, odnosno odvijaće se prema regionalnom putu za selo Tomčevište.

STANJE NA PUTEVIMA: Saobraćaj se odvija bez zastoja po suvim putevima.

OBAVEŠTENJE: 20.05.2020. od 09:00 regionalni put Čajle-Čergane zbog građevinskih radova (asfaltiranje), biće zatvoren za saobraćaj.

Viaduct Trade obaveštava da će se 20.05.2020 zvoditi građevinski radovi na postavljanju induktivnih petlji na autoputu A2, put Hipodrom-Stenkovec, u trajanju od dva dana, zbog čega će režim saobraćaja biti promenjen.

Put R2332 Ohrid – Resen, kroz nacionalni park Galicica (veza sa carinom R1307 – veza sa A3 i R1301 – Trpejca), od 02.05.2020 do 15.11.2020 otvoren je za saobraćaj za vozila ukupne mase do 3,5 tone.

GRANIČNI PRELAZI: Za makedonske državljane zatvoreni su svi granični prelazi za izlaz iz države. Svi granični prelazi za strane državljane, putnike i vozila su zatvoreni, osim tranzita teretnih vozila, za predstavnike diplomatskih korpusa i one koji će dobiti odgovarajuću dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon što dobiju mišljenje glavnog koordinacionog štaba.

FREKVENCIJA: Intenzitet saobraćaja na putevima izvan gradskih sredina je umeren.

OPREZ: AMSM preporučuje prilagođenu brzinu kretanja, poštovanje saobraćajne signalizacije i pažljivo rukovanje vozilima, posebno na putevima kroz kotline, rečne doline i klisure, gde ima jutarnje magle i mogućnosti klizišta. Ovo se posebno odnosi na deonice Katlanovo – Veles, Mavrovo – Debar – Struga, Vinica – Berovo i Kočani – Delčevo.

ELEKTRONSKA NAPLATA PUTARINE: Počeo je novi način plaćanja putarine, više informacija možete dobiti OVDE.

RADOVI NA PUTU:

Viktorija Invest DOO Elbasan izvodi građevinske radove na autoputu Kičevo – Ohrid, deonice 4 i 5. Na deonici 5 Podmolje – Ohrid doći će do promene režima saobraćaja, što će na odgovarajući način biti obeleženo saobraćajnim znakovima. Izmena započinje 20.03.2020. i trajaće do završetka dela koji je potreban da se obnovi.

Od 26.02.2020. saobraćaj na putu R1107 Novo Lagovo – Vitolista odvijaće se jednom trakom, zbog građevinskih radova na putu (struganje asfalta), u trajanju od 60 dana. Na gradilištu je postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.


DOO “Stanton gradnja” – Bitolj izveštava da je zbog građevinskih radova, tačnije saniranja klizišta (klizišta) na regionalnom putu R1102, deonica Veles-Gradsko (tranzitna deonica kroz Veles) od 24.02.2020. privremeno promenjen saobraćaj sve dok traju građevinski radovi.


DIGITAL DOOEL Strumica obaveštava o privremenoj izmeni režima saobraćaja na državnoj cesti A1, dionica: Demir Kapija-Smokvica, tokom građevinskih radova-električno osvjetljenje na tunelu Demir Kapija, državnog ministra prometa linkovi. Predmetna saglasnost u prometu važi 3 (tri) meseca od dana izdavanja (02.01.2020).

Strabag AG izveštava da izvodi građevinske aktivnosti na putnom pravcu A4 Štip – Radoviš. Vozačima se savetuje da pažljivo prilaze ovom odeljku i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

D. P. Ilinden – Struga izveštava da je zbog građevinskih radova na izgradnji autoputa TIRZ Struga na regionalnom putu A2 v. Podmolje – Struga privremeno izmenjen režim saobraćaja. Na mestu je postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

RADOVI NA PUTEVIMA – SKOPLJE:

Grad Skoplje obaveštava javnost da će zbog građevinskih radova, 16.05.2020. u periodu od 08 do 24 sata, bulevar Nikole Kareva (Plasticarska) biti u potpunosti zatvoren za saobraćaj, na potezu od raskrsnice sa Samoilovom ulicom (Ambasada SAD). do ulaza u kasarnu Ilinden. Put će biti zatvoren zbog asfaltiranja puta, koji se sprovodi u okviru projekta izgradnje Bulevara Nikole Kareva.

Zbog izgradnje kanalizacionog kolektora na reci Vardar, na delu Bulevara Srbije biće uveden privremeni režim saobraćaja. Promena režima saobraćaja stupiće na snagu 27.01.2020,  građevinske aktivnosti će obuhvatiti raskrsnicu sa Bulevarom Jane Sandanski i Bulevarom. Vidoe Smilevski Bato do raskrsnice sa Bulevarom ASNOM Privremeni saobraćaj biće smešten na krajnjoj desnoj i srednjoj traci na jednom delu bulevara, a saobraćaj će se kretati samo poslednjom levom trakom u naznačenom smeru.

Izvor: AMSM
Foto: Pixabay (javipolinario )