Avioni ponovo na niškom aerodromu “Konstantin Veliki”, prvi let za Dortmund

Od danas počinju letovi sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” koji su obustavljeni 18. marta. Očekuje se da prvi avion iz Dortmunda sleti u 11.25.Posle dva meseca na niški aerodrom sleteće prvi avion. To će biti linija iz Dortmunda, mađarske kompanije “Vizer”. Taj avion bi trebalo da sleti u 11.25 i da se vrati za Dortmund u 11.55.Mihajlo Zdravković, direktor JP […]


The post Avioni ponovo na niškom aerodromu “Konstantin Veliki”, prvi let za Dortmund (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.


Od danas počinju letovi sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" koji su obustavljeni 18. marta. Očekuje se da prvi avion iz Dortmunda sleti u 11.25.

Posle dva meseca na niški aerodrom sleteće prvi avion. To će biti linija iz Dortmunda, mađarske kompanije "Vizer". Taj avion bi trebalo da sleti u 11.25 i da se vrati za Dortmund u 11.55.

Mihajlo Zdravković, direktor JP "Aerodromi Srbije" je za RTS naveo da je ovo preduzeće samo nekoliko sati nakon donošenja odluke o otvaranju graničnih prelaza bilo spremno da prihvati putnike.

"Današnji let je prvi, za Dortmund i očekujemo da se postepeno sve kompanije koje su saobraćale pre pandemije vrate na niški aerodrom u toku juna meseca. Očekujemo ne samo normalizaciju saobraćaja na aerodromu 'Konstantin Veliki' u Nišu, već i na aerodromu 'Morava' u Kraljevu", naveo je Mihajlo Zdravković.

Direktor JP "Aerodromi Srbije" naveo je da očekuju, u skladu sa najavama iz Vlade i kompanije "Er Srbija", da će se postepeno u toku juna uvoditi i letovi domaće avio-kompanije.

"Mi očekujemo da se to primeni i na niški aerodrom i to što pre. Mi smo zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom zdravlja i nadležnim institutom za javno zdravlje u Nišu propisali sve mere, kako za zaposlene, tako i za putnike", istakao je Zdravković.

Dodao je da se na aerodromu u Nišu i dalje primenjuju mere za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom.

"U terminalnu zgradu mogu ući samo oni koji poseduju kartu za putovanje. Prolaze obavezno dezobarijeru ruku i cipela. Prolaze merenje temperatrue na termovizijskoj kameri i idu u standardnu proceduru pregleda. Svi zaposleni su maksimalno obezbeđeni zaštitnim sredstvima i opremom i određene su mere distanciranja unutar terminalne zgrade", rekao je Zdravković.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay (272447)