Vremenske prilike i stanje na putevima 29.05.2020. (MK)


Delimično oblačno sa povremenom kišom. Lokalno će doći do umerenog razvoja nestabilnih oblaka uz bujnu kišu i grmljavinske oluje. Duvaće umeren, povremeno jači severni vetar, naročito uz Povardarije.STANJE NA PUTEVIMA: Promet na državnim putevima nije ograničen, umesto mokrih puteva.OBAVEŠTENJE: Na putu KiČevo – Ohrid kod sela Radnici danas, 29.05.2020. zbog radova na putu (miniranje) u periodu od 12 do 15 […]

Delimično oblačno sa povremenom kišom. Lokalno će doći do umerenog razvoja nestabilnih oblaka uz bujnu kišu i grmljavinske oluje. Duvaće umeren, povremeno jači severni vetar, naročito uz Povardarije.


STANJE NA PUTEVIMA: Promet na državnim putevima nije ograničen, umesto mokrih puteva.


OBAVEŠTENJE: Na putu KiČevo - Ohrid kod sela Radnici danas, 29.05.2020. zbog radova na putu (miniranje) u periodu od 12 do 15 sati saobraćaj će biti prekinut na 10 - 15 minuta.


OBAVEŠTENJE: Viaduct Trade DOOEL-Gostivar izveštava da su 28.05.2020. godine započeti građevinski radovi na  postavljanju horizontalne saobraćajne signalizacije na autoputu A1, dionica Veles-Petrovec, tunel Straža, u periodu od 09:00 do 16:00 sati. Režim saobraćaja će se menjati, u trajanju od jednog dana.


GRANIČNI PRELAZI: Za makedonske državljane zatvoreni su svi granični prelazi za izlaz iz države. Svi granični prelazi za strane državljane, putnike i vozila su zatvoreni, osim tranzita teretnih vozila, za predstavnike diplomatskih korpusa i one koji će dobiti odgovarajuću dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon što dobiju mišljenje glavnog koordinacionog štaba.


FREKVENCIJA: Intenzitet saobraćaja na putevima izvan gradskih sredina je umeren.


OPREZ: AMSM preporučuje prilagođenu brzinu kretanja, poštovanje saobraćajne signalizacije i pažljivo rukovanje vozilima, posebno na putevima kroz kotline, rečne doline i klisure, gde ima jutarnje magle i mogućnosti klizišta. Ovo se posebno odnosi na deonice Katlanovo – Veles, Mavrovo – Debar – Struga, Vinica – Berovo i Kočani – Delčevo.


ELEKTRONSKA NAPLATA PUTARINE: Počeo je novi način plaćanja putarine, više informacija možete dobiti OVDE.


RADOVI NA PUTU:


Viaduct Trade izveštava da će 25.05.2020. početi građevinski radovi na sanaciji dela državnog puta A2 – prelazak iz BS Beč Petrol / Kumanovo u selo. Stracin, u dužini od 16 km, zbog čega će biti promenjen režim saobraćaja, u periodu od šest do devet meseci.


Viktorija Invest DOO Elbasan izvodi građevinske radove na autoputu Kičevo – Ohrid, deonice 4 i 5. Na deonici 5 Podmolje – Ohrid doći će do promene režima saobraćaja, što će na odgovarajući način biti obeleženo saobraćajnim znakovima. Izmena započinje 20.03.2020. i trajaće do završetka dela koji je potreban da se obnovi.


Od 26.02.2020. saobraćaj na putu R1107 Novo Lagovo – Vitolista odvijaće se jednom trakom, zbog građevinskih radova na putu (struganje asfalta), u trajanju od 60 dana. Na gradilištu je postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.







DOO “Stanton gradnja” – Bitolj izveštava da je zbog građevinskih radova, tačnije saniranja klizišta (klizišta) na regionalnom putu R1102, deonica Veles-Gradsko (tranzitna deonica kroz Veles) od 24.02.2020. privremeno promenjen saobraćaj sve dok traju građevinski radovi.







DIGITAL DOOEL Strumica obaveštava o privremenoj izmeni režima saobraćaja na državnoj cesti A1, dionica: Demir Kapija-Smokvica, tokom građevinskih radova-električno osvjetljenje na tunelu Demir Kapija, državnog ministra prometa linkovi. Predmetna saglasnost u prometu važi 3 (tri) meseca od dana izdavanja (02.01.2020).


Strabag AG izveštava da izvodi građevinske aktivnosti na putnom pravcu A4 Štip – Radoviš. Vozačima se savetuje da pažljivo prilaze ovom odeljku i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.


D. P. Ilinden – Struga izveštava da je zbog građevinskih radova na izgradnji autoputa TIRZ Struga na regionalnom putu A2 v. Podmolje – Struga privremeno izmenjen režim saobraćaja. Na mestu je postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.


RADOVI NA PUTEVIMA – SKOPLJE:


Grad Skoplje obaveštava javnost da će zbog građevinskih radova, 16.05.2020. u periodu od 08 do 24 sata, bulevar Nikole Kareva (Plasticarska) biti u potpunosti zatvoren za saobraćaj, na potezu od raskrsnice sa Samoilovom ulicom (Ambasada SAD). do ulaza u kasarnu Ilinden. Put će biti zatvoren zbog asfaltiranja puta, koji se sprovodi u okviru projekta izgradnje Bulevara Nikole Kareva.


Zbog izgradnje kanalizacionog kolektora na reci Vardar, na delu Bulevara Srbije biće uveden privremeni režim saobraćaja. Promena režima saobraćaja stupiće na snagu 27.01.2020,  građevinske aktivnosti će obuhvatiti raskrsnicu sa Bulevarom Jane Sandanski i Bulevarom. Vidoe Smilevski Bato do raskrsnice sa Bulevarom ASNOM Privremeni saobraćaj biće smešten na krajnjoj desnoj i srednjoj traci na jednom delu bulevara, a saobraćaj će se kretati samo poslednjom levom trakom u naznačenom smeru.


Izvor: AMSM

Foto: Pixabay (blockhead)




The post Vremenske prilike i stanje na putevima 29.05.2020. (MK) appeared first on ePoljoMagazin.