Stanje i radovi na cestama 29.05.2020.


Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Slavoniji.Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Zbog radova i privremene regulacije […]


Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Slavoniji.


Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.


 

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

 

Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


A1 Zagreb-Split-Ploče:



  • u zoni radova kod čvora Donja Zdenčina u oba smjera te između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.

  • izmedu tunela BRISTOVAC i tunela ČELINKA u smjeru Dubrovnika vozi se jednom prometnom trakom uz ogranicenje brzine 60 km/h. Predvideno trajanje radova je do 10.06.2020. godine

  • od 01.06.2020. godine do 09.06.2020. godine, izvodit će se radovi redovitog održavanja u tunelu Sveti Rok, zbog kojih će pojedina tunelska cijev biti zatvorena za sav promet. Promet će se u navedenom periodu odvijati dvosmjerno jednom tunelskom cijevi


Zagrebačka obilaznica (A3):



  • zbog sanacije mosta Sava poslije čvora Ivanja Reka u smjeru Bregane promet se odvija po dva sužena prometna traka uz ogranicenje brzine od 40 km/h.

  • do 1. lipnja na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko).


A3 Bregana-Lipovac:



  • do 9. lipnja 2020. god. bit će zatvoren čvor Velika Kopanica (ulazni krak, oba smjera). Promet će se preusmjeriti na čvorove Sredanci i Babina Greda.


Istarski ipsilon:



  • u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke te ulaz u smjeru Pule;

  • u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke;

  • na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 2,80 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).



Najava radova:



  • danas od 11:00 do 17:00 sati zbog radova zatvara za sav promet dio županijske ceste ŽC 6161 Supetar-Splitska na poddionici “Babin Laz”, Obilazak: Supetar – Nerežišća – Škrip – Splitska.



 

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).


Do 1. lipnja 2020. god. podizni most ‘Tisno’ u Tisnom, između otoka Murtera i kopna na državnoj cesti DC121 (zbog situacije sa proglašenom pandemijom COVID-19) podiže se se ponedjeljkom, srijedom i petkom jednom dnevno u 9:00 i spušta u 9:30 sati.



Od 31. ožujka 2020. stavljena je izvan snage Naredba o ograničavanju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se ograničava promet za teretna vozila za vrijeme državnih praznika, blagdana i tijekom ljetnih mjeseci, što znači da do daljnjeg nema zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona.


Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Izvor: HAK


Foto: Pixabay (LoggaWiggler)





The post Stanje i radovi na cestama 29.05.2020. (HR) appeared first on ePoljoMagazin.