Vremenske prilike i stanje na putevima 29.05.2020.


Na početku smo poslednjeg vikenda u maju koji će biti nalik onim predhodnim sa promenljivim vremenom, kišom i povremeno jačim pljuskovima, mokrim kolovozima i generalno težim uslovima vožnje. Zbog naslaga od izduvnih gasova automobila, kao i nanosa zemlje na kolovozu koji su češći na putevima u planinskim predelima, sa prvim kapima kiše kolovoz postaje klizaviji, a tada se rizik od […]

Na početku smo poslednjeg vikenda u maju koji će biti nalik onim predhodnim sa promenljivim vremenom, kišom i povremeno jačim pljuskovima, mokrim kolovozima i generalno težim uslovima vožnje. Zbog naslaga od izduvnih gasova automobila, kao i nanosa zemlje na kolovozu koji su češći na putevima u planinskim predelima, sa prvim kapima kiše kolovoz postaje klizaviji, a tada se rizik od saobraćajne nezgode ili izletanja sa puta udvostručuje. Zato prilagodite vožnju ulovima na putu, ali i pojačanom intezitetu saobraćaja koji nas očekuje već sa prvim popodnevnim satima. Upozoravamo vozače i na opasnost od odrona koji su poslednjih dana zbog ovakvog vremena učestali na deonicama koje prolaze kroz klisure i useke.


Prognoza vremena za danas:


Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, a od sredine dana i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, na istoku povremeno i jak. Najviša temperatura od 17 do 22 °C.


Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:


Do 25.06.2020. godine, na državnom putu I B reda broj 23 i 28, deonica Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod petlje Sušica izvodiće se radovi na sanaciji nadvožnjaka „Kneževići“ (prva faza). Stara rampa, iz Višegrada ka Užicu, proširena je za dvosmerno odvijanje saobraćaja.


Do 30.06.2020. godine, izvodiće se radovi na rehabilitaciji mosta iznad železničke pruge na prilazu naplatne stanice Smederevo, na auto – putu E-75, deonica petlja Smederevo. U zoni radova, za saobraćaj će biti zatvorena desna vozna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno levom voznom saobraćajnom trakom iz pravca Beograda ka naplatnoj stanici Smederevo.


U subotu 30.05.2020. godine, u vremenskom periodu od 07.30 do 14.30 časova, na državnom putu I A reda broj 1 (gradski deo), u smeru od Beograda ka Šidu (potez od fabrike „Ikarbus“ do skretanja za institut za stočarstvo) izvodiće se radovi na košenju trave, grabuljanju sa sakupljanjem, utovarom i odvozu lakog otpada.

Radovi će se izvoditi u srednjem pojasu sa pomeranjima. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.


Radovi će se izvoditi u srednjem pojasu sa pomeranjima. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.


Na  Auto-put E-763, Preljina – Takovo, u tunelu „Brđani“ ponovo ima električne energije.


Petlja Merošina – petlja Doljevac, u zoni petlje Merošina, do 13.06.2020. u toku su radovi na sanaciji kolovoza. Za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, smer Niš-Leskovac. Alternativni putni pravac za vozila koja se uključuju ka Leskovcu i Vranju je put preko petlje Niš Jug.


Na putu Kladovo-Brza Palanka do 06.09.2020. u toku su radovi na rehabilitaciji puta, uz naizmenično propuštanje vozila.


Na putu Pepeljevac – Velika Vrbnica izmenjen je režim saobraćaja, uz poštovanje gradilišne saobraćajne signalizacije, ograničenje brzine je 40 km/h.


Od utorka 26.05.2020. godine, od 08.00 časova, doći će do postavljanja privremene saobraćajne signalizacije i opreme i izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, u zoni Batajničke petlje, zbog izvođenja radova na završetku izgradnje kompleksa petlje Batajnica. Za vozila koja se nakon isključenja sa auto-puta, iz smera Novog Sada i smera Čačka, kreću ka Zemunu, na deonici dužine oko 150 metara biće zauzeta desna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati slobodnom saobraćajnom trakom. Planirano trajanje izmene režima saobraćaja je do 05.04.2021. godine.


Od 24.05.2020. godine, počeli su radovi na popravci oštećenog nadvožnjaka, na delu auto-puta između Nove Pazove i Novih Banovaca (drž. puta I A reda br.1), smeru ka Beogradu. U dužini od 800 metara za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka u smeru ka Beogradu, a saobraćaj će se preusmeriti na preticajnu saobraćajnu traku u smeru ka Novom Sadu, gde će se saobraćaj odvijati dvosmerno. Planirani rok završetka radova je 30.06.2020. godine.


Do 01.06.2020. godine se produžavaju radovi na izgradnji rigole i proširenju kolovoza, na delu državnog puta II A reda broj 169, na deonici Halovo – Veliki Izvor, u dužini od 2500 metara. Radovi će se izvoditi svakog radnog dana, u periodu od 07.00 do 15.00 časova. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.


Od ponedeljka 25.05.2020. godine do 30.05.2020. godine, u vremenskom periodu od 07.00 do 16.00 časova, nastavlja se izvođenje radova na mašinskom krpljenju udarnih rupa, na delu državnog puta I B reda broj 13, na deonici Bašaid-Melenci. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem

vozila, semaforskom signalizacijom.


Do 15.09.2020. godine radovi na pojačanom održavanju kolovoza, na državnom putu I B reda broj 39, Leskovac – Vlasotince, deonica Leskovac jug – petlja na državnom putu I A reda broj 1 (kod Vlasotinačkog mosta), u dužini oko 6,50km. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati dvosmerno, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.


Od 22.05. do 12.06.2020. godine, izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije, na državnom putu I A reda broj 1, deonica naplatna stanica Stara Pazova – Inđija. U zoni radova, za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka, u smeru Beograd – Novi Sad, a saobraćaj će se preusmeriti na desnu kolovoznu traku smera Novi Sad – Beograd, u kojoj će se saobraćaj odvijati dvosmerno.


Od 23.05. do 05.08.2020. godine, na auto – putu E-75, deonica Ralja – Požarevac – Velika Plana (most Krnjevo), izvodiće se radovi na periodičnom održavanju mosta. U zoni radova, za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka smera ka Nišu, a saobraćaj će se preusmeriti na preticajnu traku smera ka Beogradu.


Od 22.05.2020. do 31.05.2020. godine, u vremenskom periodu od 22.00 do 05.00 časova, izvodiće se radovi na čišćenju i pranju revizionih staza i kišne kanalizacije u tunelu Železnik, tunelu Lipak i tunelu Straževica, na delu auto – puta E-75. Radovi će se izvoditi u pokretu u oba smera, u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci, koja će biti privremeno zatvorena za saobraćaj. U zoni radova saobraćaj će biti usporen.


Od 22.05.2020. godine, počela je priprema i izmena u režimu saobraćaja na delu auto–puta E-70, pre čeone naplatne stanice Šid i posle nje. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati dvosmerno na desnom poluprofilu auto-puta. Planirani rok završetka radova 10.06.2020.godine.


Na državnom putu II A reda broj 198, na deonici Preko brdo – Odvraćenica, na planini Golija, završeni su asfalterski radovi zbog kojih je na snazi bila obustava saobraćaja. Nastavak radova na navedenoj deonici, izvodi se uz naizmenično propuštanje saobraćaja. Planirano trajanje radova je 31.05.2020. godine.


Od 20.05.2020. do 25.05.2020. godine, izvodiće se radovi na popravci kolovoza na saobraćajnom priključku na državnom putu II A reda broj 102, na deonici Novi Sad – Bački Jarak, kod ulaza u Bački Jarak. Radovi će se izvoditi pod saobraćajem, uz ograničenje brzine na 30 km/h.


Od 17.05. do 17.06.2020. godine, u periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza, na auto – putu E-75, deonica od petlje Pojate do petlje Ražanj, u smeru ka Nišu. U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena desna kolovozna traka, smer Beograd – Niš, a saobraćaj će se odvijati levom kolovoznom trakom, smer Beograd – Niš.


Od 15.05.2020. godine do 31.05.2020. godine, izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici Subotica – Novi Sad, smer ka Novom Sadu, u blizini petlje Feketić. Tokom izvođenja radova, saobraćaj iz pravca Subotice ka Novom Sadu biće preusmeren u kolovoznu traku iz pravca Novi Sad – Subotica, u preticajnu saobraćajnu traku. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.


Od srede 20.05.2020. godine do 16.08.2020. godine, izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza na deluauto – puta E -75, na deonici petlja „Sirig” – petlja „Novi Sad sever”, smer Sirig – Novi Sad. Tokom izvođenja radova, saobraćaj iz pravca Siriga ka Novom Sadu biće preusmeren preko službenog prolaza na dvosmerno odvijanje saobraćaja na pravcu Novi Sad — Sirig.


Saobraćaj je obustavljen zbog radova na mostu preko reke Ribnice na putu Brežđe – Srasla Bukva na putu između Mionice i Divčibara (drž. puta II B reda broj 356.) Alternativni put je dug oko 33 km. i vodi državnim, ali jednim delom i opštinskim putem (drž. put II B reda broj 356, II A reda broj 175) kroz selo Struganik u opštini Mionica: Brežće – Bogdanovića brdo – Mionica – Komanice – Struganik – Gornji Lajkovac. Planirani rok zavreštka radova na rehabilitaciji mosta je 11.08.2020. godine.


Informacije sa naplatnih stanica:


Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”:

– Na naplatnim rampama nema zadržavanja.


Informacije sa naših graničnih prelaza:


Prema informacijama Uprave granične Policije RS – dobijenim u 05:30č:

Zadržavanja na (PMV) putničkim terminalima naših GP:

-Na graničnim prelazima nema zadržavanja.


Dana 22.05.2020. godine stupila je na snagu odluka Vlade Republike Srbije o prestanku važenja odluke o zatvaranju graničnih prelaza.

Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP:

-GP Horgoš , izlaz, TMV čekaju 180 minuta.


– Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.


Izvor: AMSS


Foto: Pixabay (Sauerlaender )


The post Vremenske prilike i stanje na putevima 29.05.2020. (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.