“Pšenice imamo 23 odsto više nego lane, kukuruza najmanje 10 odsto, a imaćemo ga i za izvoz”


Pšenice imamo 23 odsto više nego lane, kukuruza najmanje 10 odsto više nego prošle godine, a imaćemo ga i za izvoz. Suncokret je po količini isti, dok sa repom nismo baš najsrećniji, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.“Poljoprivreda je u drugom kvartalu zabeležila rast od dva odsto”, kazao je Vučić.Dodao je da je odobreno 17 projekata za navodnjavanje, od toga […]

Pšenice imamo 23 odsto više nego lane, kukuruza najmanje 10 odsto više nego prošle godine, a imaćemo ga i za izvoz. Suncokret je po količini isti, dok sa repom nismo baš najsrećniji, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


"Poljoprivreda je u drugom kvartalu zabeležila rast od dva odsto", kazao je Vučić.


Dodao je da je odobreno 17 projekata za navodnjavanje, od toga je 11 na teritoriji Vojvodine, četiri su u Čačku, Svilajncu, Negotinu i Borči.


"Idemo u nove projekte protivgradne zaštite, na Fruškog Gori i Bukulji, 750 miliona dinara ulažemo. Takođe ćemo raditi i u Užicu. Želimo da zaštitimo poljoprivrednike", istakao je Vučić predstavljajući planove i programe za dalji razvoj i budućnost zemlje.


izvor: Blic


Foto: Pixabay (kridneh)


The post “Pšenice imamo 23 odsto više nego lane, kukuruza najmanje 10 odsto, a imaćemo ga i za izvoz” (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.