Automatska sonda za uzorkovanje sa kamiona – RAKORAF CEE PFEUFFER


Automatizacija kontrole kvaliteta je savremena potreba mnogih preduzeća, a u tom procesu značajno mesto zauzima sonda koja vrši reprezentativno uzrokovanje svih zrnastih useva sa kamiona daljinskim upravljanjemSavremeni poslovni ambijent od nas često zahteva merenje kvaliteta robe, procesa i usluga, a savremeno tržište i tehnologije nude sve komfornije metode dobijanja validnih uzoraka i rezultata merenja.Procena kvaliteta ulazne sirovine je ključna za […]

Automatizacija kontrole kvaliteta je savremena potreba mnogih preduzeća, a u tom procesu značajno mesto zauzima sonda koja vrši reprezentativno uzrokovanje svih zrnastih useva sa kamiona daljinskim upravljanjem


Savremeni poslovni ambijent od nas često zahteva merenje kvaliteta robe, procesa i usluga, a savremeno tržište i tehnologije nude sve komfornije metode dobijanja validnih uzoraka i rezultata merenja.


Procena kvaliteta ulazne sirovine je ključna za proizvođača, skladištara i prerađivača. Cilj unutrašnje kontrole u nabavci i prometu žitarica je efikasno uzorkovanje, za brzu i iznad svega tačnu procenu kvaliteta uzoraka. Relevantni uzorci su od suštinske važnosti za kontrolu kvaliteta, prateću dokumentaciju, buduću sledljivost i dalju analizu.


PFEUFFER je nemačka kompanija osnovana 1947. godine, koja i danas, nakon više od sedam decenija, kontinuirano unapređuje programe opreme za kontrolu kvaliteta u agro sektoru.


Treća generacija porodice PFEUFFER iz Kitzingena, Nemačka, je i porodično ime brenda opreme za merenje  kontrolu kvaliteta gotovih proizvoda i reprezentativno uzorkovanje žitarica, a i vlasnik je jedinog patentiranog rešenja na tržištu automatskih uzorkivača semena sa vozila, automatske sonde RAKORAF CEE. Proizvedena u Nemačkoj, RAKORAF sonda ocenjena je kao vodeća oprema ove vrste u Evropi. Sonda je atestirana za tačno i reprezentativno uzorkovanje semena od strane Danskog Instituta za poljoprivredni inženjering (test br. 758). Automatski sistem RAKORAF sonde omogućava transfer uzorka sa vozila direktno u laboratoriju - sistemom CONVAC koji objedinjuje cevni sistem transporta semena u struji vazduha, gde se seme uzorkuje sondom, usisava, čisti od primesa na putu transporta, i isporučuje u prijemnu posudu sistema u laboratoriji – i opcionalno dalje u sortirnice semena na dalju manipulaciju, prečiščavanje i analizu.


Teleskopskom sondom se može upravljati podešavanjem dužine 2.40 do 4.40 metara raspona. Radijus uzorkovanja je gotovo pun krug, od 0 do 350 stepeni. Minimalni radni radijus sonde je 4.80 m, a maksimalni 8.80 metara. Svi navedeni parametri omogućuju fleksibilno upravljanje i visoku efikasnost ove automatske sonde, na benefit korisnika.


Same ubodne sonde za uzorkovanje izrađene su od nerđajućeg čelika, u verzijama L= 2.1-2.3-2.5-3.0 m, sa opcijom podizanja nagore i nadole. U praksi se najčešće koristi standardna verzija – od 2.1 m. CONVAC patentirani sistem uzorkovanja, bez ,,efekta usisivača,, omogućava uzimanje uzoraka i sa najnižih slojeva u masi semena i odvajanje semena od primesa i nečistoća.


U jednom aktu uzorkovanja uzima se oko 600 g semena - reprezentativan uzorak, i transportuje do prijemne laboratorije. Kompletan sistem RAKORAF CEE izrađen je od nerđajućeg čelika, robustan, kompaktan i upravljiv, u duhu i praksi prepoznatljivog kvaliteta nemačkih proizvoda.


RAKORAF je našao primenu kod preduzeća za promet i skladištenju žitarica, kod mlinova, u zadrugama i na farmama, fabrikama stočne hrane, semenskoj industriji, sladarama…

Sonda se, pored mnogih kupaca u zemljama Evropske Unije, koristi i u agrarnom sektoru Rusije, Ukrajine, Baltičkih republika, kod nas u Srbiji, ali i širom sveta: na Tajlandu, u Australiji, Egiptu,

Siriji, Izraelu, Čileu… itd.


Kod korisnika u Srbiji ovaj sistem je olaškao radne procese i omogućio pouzdano uzorkovanje i dalju manipulaciju i analizu uzorka, što je klijentima izuzetno važno.


Paket opreme RAKORAF automatske sonde za reprezentativno uzorkovanje zrnastih useva sa kamiona

daljinskim upravljanjem uključuje: Rakoraf CEE ubodnu sondu po izboru, motor (gore, dole, teleskopsko produživanje i skraćivanje, okretanje levo i desno), daljinski upravljač, halogeno svetlo, sirena, ulazi 3x380V/50Hz, baza sonde.



Imajući u vidu specifičnosti kod svakog klijenta, kao što je samo prijemno mesto, firma KVALILAB d.o.o., generalni zastupnik i serviser za Srbiju kompanije PFEUFFER, ističe da je svaka ponuda tačno prilagođenja pojedinačnim potrebama klijetna. U zavisnosti od tlocrta postojećeg prijemnog mesta kreira se najadekvatnija ponuda.


Za sve ugovore sklopljene do kraja oktobra 2020. godine firma KVALILAB odobrava specijalan promo popust na RAKORAF sondu i prateću opremu!


The post Automatska sonda za uzorkovanje sa kamiona – RAKORAF CEE PFEUFFER appeared first on ePoljoMagazin.