Prinosi paprike podbacili, cena bolja


U Ruskom Krsturu paprika sorte slonovo uvo uzgaja se na 350 hektara. Kako kažu proizvođači, ova godina je, kada govorimo o prinosima, lošija u odnosu na prošlu, ali zato je cena bolja. Kilogram paprike u otkupu je od 70 do 80 dinara.Berba crvene paprike u krsturskom atatru u punom je jeku. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u toku iznošenja rasade na […]

U Ruskom Krsturu paprika sorte slonovo uvo uzgaja se na 350 hektara. Kako kažu proizvođači, ova godina je, kada govorimo o prinosima, lošija u odnosu na prošlu, ali zato je cena bolja. Kilogram paprike u otkupu je od 70 do 80 dinara.


Berba crvene paprike u krsturskom atatru u punom je jeku. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u toku iznošenja rasade na polja paprika takozvana ajvaruša nije postigla prinose kakvi su se očekivali. Zbog manjeg roda berba, koja traje do pojave prvih mrazeva, trajaće do kraja septembra.


U zemljoradničkoj zadruzi Krsturska paprika ističu da je prinos za čak 40 odsto manji nego prethodnih godina. U toj zadruzi se nadaju da će cena od 70 dinara za kilogram pokriti troškove proizvodnje. A da li su paori zadovoljni tom cenom u zadruzi kažu.


"Cenom jesu zadovoljni i nadam se da će manje količine biti pokrivene cenom jer bi ta cena trebala da nadomesti manje prinose“, rekla je Dušica Oros, zemljoradnička zadruga "Krsturska paprika".


U Ruskom Krsturu se već tradicionalno svake godine u avgustu obeležavaju Dani paprike. Međutim, ove godine ta manifestacija nije održana zbog epidemije koronavirusa.


Izvor: RTV


Foto: Pixabay (uroburos)


The post Prinosi paprike podbacili, cena bolja (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.