Krkobabić: Za projekte na selu uporište u budžetu


Budući projekti Ministarstva za brigu o selu imaće uporište u budžetu Republike Srbije, a plan aktivnosti proizilaziće iz Investicionog plana Srbija “2020 – 2025”, izjavio je za RTV ministar za selo Milan Krkobabić. ..“Rekonstruisanje putne i komunalne infrastrukture, nastvak obnove zadrugarstva, ulaganje u različite projekte u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje, ali i etno turizma… obezbeđivanje svih neophodnih pretpostavki za kvalitetan […]

Budući projekti Ministarstva za brigu o selu imaće uporište u budžetu Republike Srbije, a plan aktivnosti proizilaziće iz Investicionog plana Srbija "2020 – 2025", izjavio je za RTV ministar za selo Milan Krkobabić. ..


"Rekonstruisanje putne i komunalne infrastrukture, nastvak obnove zadrugarstva, ulaganje u različite projekte u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje, ali i etno turizma... obezbeđivanje svih neophodnih pretpostavki za kvalitetan život u ruralnim sredinama biće u fokusu za brigu o selu", istakao je za RTV Krkobabić.


U obnovu i revitalizaciju zadrugarstva u prethodna četiri konkursna ciklusa u okviru projekta 500 zadruga u 500 sela uloženo je milijardu i 700 miliona dinara bespovratnih podsticajnih sredstava, a za RTV ministar je najavio nastavak ovog kapitalnog projekta.


Posebne pogodnosti Krkobabić najavljuje za podršku mladima u ruralnim područjima kao i ženama na selu.


On je predložio osnivanje Garancijskog poljoprivredog fonda, kao i smanjenje poreza na dodatu vrednost za poljoprivredne zadruge.


Izvor: RTV


Foto: Pixabay (12019)


The post Krkobabić: Za projekte na selu uporište u budžetu appeared first on ePoljoMagazin.