Naučni institut za prehrambene tehnologije dobija novu opremu za analizu pesticida


Dobra saradnja naučnih institucija i njenih osnivača potvrđena je na primeru novosadskog Naučnog institita za prehrambene tehnologije i pokrajinske vlade, koja je finansirala Institut u nabavci opreme, kojom će se ubuduće, osim prisustva genetski modifikovanih organizama u hrani, kontrolisati i prisustvo pesticida. … Postizanje vrhunskih naučnoistraživačkih rezultata kroz unapređenje proizvodnje bezbedne i zdrave hrane, kako se navodi u misiji Naučnog […]

Dobra saradnja naučnih institucija i njenih osnivača potvrđena je na primeru novosadskog Naučnog institita za prehrambene tehnologije i pokrajinske vlade, koja je finansirala Institut u nabavci opreme, kojom će se ubuduće, osim prisustva genetski modifikovanih organizama u hrani, kontrolisati i prisustvo pesticida. ...

Postizanje vrhunskih naučnoistraživačkih rezultata kroz unapređenje proizvodnje bezbedne i zdrave hrane, kako se navodi u misiji Naučnog instituta za prehrambene tehnologije, biće uočljivija zahvaljujući i novoj opremi.


Pored uređaja za otkrivanje genetski modifikovanih organizama, pokrajinska Vlada je finansirala i nabavku tečnog i gasnog hromatografa, vrednosti 34 miliona dinara. Ta oprema će doprineti u otkrivanju i drugih štetnih materija u progresivnoj poljoprivrednoj proizvodnji.


Izvor: RTV


Foto: Pixabay (ckstockphoto )


The post Naučni institut za prehrambene tehnologije dobija novu opremu za analizu pesticida (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.