Iran zainteresovan za naše meso, kukuruz i seme


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je 22. februara sa delegacijom Irana na temu saradnje u poljoprivredi. Kao glavne tačke moguće saradnje istaknut je izvoz kukuruza i drugih žitarica, goveđeg i junećeg mesa, ali i plasman srpskog semena i semenskog materijala.Iranska delegacija koju su činili predstavnici iranske Vlade i privatnih kompanija predložila je i zajedničke investicije u oblasti […]

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je 22. februara sa delegacijom Irana na temu saradnje u poljoprivredi. Kao glavne tačke moguće saradnje istaknut je izvoz kukuruza i drugih žitarica, goveđeg i junećeg mesa, ali i plasman srpskog semena i semenskog materijala.


Iranska delegacija koju su činili predstavnici iranske Vlade i privatnih kompanija predložila je i zajedničke investicije u oblasti proizvodnje mehanizacije i semena, kao i proizvodnji stočne hrane. Osim navedenih proizvoda, dve strane su razgovarale o mogućem izvozu lekovitog bilja i saradnji naučnih instituta i fakulteta.


Foto: Ministarstvo poljoprivrede


The post Iran zainteresovan za naše meso, kukuruz i seme (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.