Nacrt zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju sezonskih radnika u završnoj fazi


Izrada nacrta zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju sezonskih radnika je u završnoj fazi, izjavila je Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević.Kisić Tepavčević je u okviru panela „Zajedno za digitalnu ekonomiju“, na 13. godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji, naglasila da je resorno ministarstvo, vođeno dobrim rezultatima pojednostavljenog načina prijavljivanja sezonskih radnika […]

Izrada nacrta zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju sezonskih radnika je u završnoj fazi, izjavila je Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević.


Kisić Tepavčević je u okviru panela „Zajedno za digitalnu ekonomiju“, na 13. godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji, naglasila da je resorno ministarstvo, vođeno dobrim rezultatima pojednostavljenog načina prijavljivanja sezonskih radnika u oblasti poljoprivrede, prepoznalo potrebu da se taj način prijavljivanja proširi i na oblasti građevinarstva, turizma, ugostiteljstva i pomoći u kući.


Ona je podsetila na to da se na osnovu tog zakona 27.000 radnika u oblasti poljoprivrede prijavilo i na taj način izašlo iz „sive zone“, a da je u državni budžet na ime njihovih doprinosa uplaćeno 245 miliona dinara.


Kisić Tepavčević je iskazala zahvalnost NALED-u na izrađenim preporukama za ovo ministarstvo, navodeći da su to smernice na kojima će se raditi u narednom periodu.


Foto: Pixabay (Nickbar)


The post Nacrt zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju sezonskih radnika u završnoj fazi (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.