Robne rezerve će preuzeti 15000 tovljenika, pomoć i u kukuruzu


Predstavnici Ministarstva poljoprivrede razgovarali su u petak, 2. aprila, sa odgajivačima svinja povodom trenutnih poremećaja na tržištu. Kao prva mera pomoći, sa udruženjima je dogovoreno povlačenje 15000 tovljenika koje će Robne rezerve preuzeti od odgajivača svinja.“Napominjemo da je ovde reč o tovljenicima koji su se nalazili kod proizvođača a koji su ranije plaćeni takođe robnom razmenom. Farmeri će dobiti i […]

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede razgovarali su u petak, 2. aprila, sa odgajivačima svinja povodom trenutnih poremećaja na tržištu. Kao prva mera pomoći, sa udruženjima je dogovoreno povlačenje 15000 tovljenika koje će Robne rezerve preuzeti od odgajivača svinja.


"Napominjemo da je ovde reč o tovljenicima koji su se nalazili kod proizvođača a koji su ranije plaćeni takođe robnom razmenom. Farmeri će dobiti i nove količine kukuruza koje će im dodatno smanjiti troškove trenutne proizvodnje. Robne rezerve će obezbediti određene količine kukuruza koje će biti date kao pozajmica proizvođačima i naplaćene naturalno po tržišnim uslovima. Ovom prilikom dogovoreno je da će se formirati i Radna grupa koja će uključiti i predstavnike udruženja odgajivača svinja kako bi se zajedničkim naporima unapredio sektor svinjarstva u Srbiji", navodi se u saopštenju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva poljoprivrede.


Foto: Pixabay (Lichtsammler)


The post Robne rezerve će preuzeti 15000 tovljenika, pomoć i u kukuruzu (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.