Uhapšeni poljoprivrednici zbog prevara sa podsticajima


U sopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu navodi se da je u ovom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv deset lica zbog prevare.Operativnim radom Policije, a po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu prikupljeni su dokazi iz kojih proizilazi osnov sumnje da su osumnjičeni Lj.A., M.Z., P.V., Ć.N., R.M., M.Z., V.S., J.Lj., D.E. i T.P. u svojstvu vlasnika poljoprivrednih […]

U sopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu navodi se da je u ovom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv deset lica zbog prevare.


Operativnim radom Policije, a po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu prikupljeni su dokazi iz kojih proizilazi osnov sumnje da su osumnjičeni Lj.A., M.Z., P.V., Ć.N., R.M., M.Z., V.S., J.Lj., D.E. i T.P. u svojstvu vlasnika poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Republike Srbije, lažnim prikazivanjem činjenica da su kupili različite poljoprivredne mašine i mehanizaciju, te izvšrili plaćanje navodno kupljene robe, na osnovu toga podneli Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaj za investicije u fizičku imovinu poljuprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljuprivredne proizvodnje biljnih kultura, Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Beogradu, te su na osnovu tako lažno prikazanih čiinjenica doveli u zabludu radnike Uprave za agrarna plaćanja, koji su rešenjina usvajali predmetne zahteve osumnjičenih za ostvarivanje prava na podsticaj, te nalozima za plaćanje isplatili osumnjičenima tražena sredstva, čime je oštećen budžet Republike Srbije u iznosu preko 20.000.000,00 dinara.


Dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenima koji će biti saslušani. Za jednim osimnjičenim se još traga, navodi se u saoštenju.


Foto: Pixabay (analogicus)




The post Uhapšeni poljoprivrednici zbog prevara sa podsticajima (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.