Novi Sad: Povećana sredstava za razvoj organske proizvodnje na 5.500.000 dinara


Član Gradskog veća za privredu Novog Sada Milorad Radojević zajedno je sa rukovodiocima područnih poljoprivrednih službi iz Republike Srpske na čelu sa pomoćnikom ministra poljoprivrede RS Goranom Bursaćem i predstavnicima Organic Control System, obišao biogazdinstvo „Kuzmanović“ na Čeneju.– Za 2021. godinu planirano je povećanje sredstava za razvoj organske proizvodnje na 5.500.000,00 dinara, a sve u cilju povećanja broja proizvođača i […]

Član Gradskog veća za privredu Novog Sada Milorad Radojević zajedno je sa rukovodiocima područnih poljoprivrednih službi iz Republike Srpske na čelu sa pomoćnikom ministra poljoprivrede RS Goranom Bursaćem i predstavnicima Organic Control System, obišao biogazdinstvo „Kuzmanović“ na Čeneju.


- Za 2021. godinu planirano je povećanje sredstava za razvoj organske proizvodnje na 5.500.000,00 dinara, a sve u cilju povećanja broja proizvođača i površina pod organskom proizvodnjom, kojih je trenutno koji su uključeni u projekat Grada Novog Sada, 10 organskih proizvođača na površini od oko 40 hektara – istakao je Milorad Radojević i dodao da su dobro iskustvo i odlični rezultati Grada Novog Sada primer za mnoge lokalne zajednice kako u Srbiji tako i u regionu, te da je ovo dobra prilika da se novosadski način rada predstavi i gostima iz Republike Srpske.


Od početka aktivnosti na realizaciji mera za podsticanje razvoja organske proizvodnje postoji saradnja sa stručnim ustanovama i sertifikacionim organizacijama koje se realizuju u zavisnosti od mera koje su bile predviđene akcionim planovima i programima podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Novog Sada.


Grad Novi Sad već deset godina uspešno pomaže organsku proizvodnju. Ukupne subvencije, u periodu od 2011. do 2020. godine, koje je Grad uložio za razvoj organske proizvodnje iznose 29.845.451,00 dinara.


Foto: Pixabay (Devanath )


The post Novi Sad: Povećana sredstava za razvoj organske proizvodnje na 5.500.000 dinara (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.