Grčka Agrifreda kupila Voćar iz Merošine


Pored svojih aktivnosti u Grčkoj, “Agrifreda” uvozi iz kompanija iz Bugarske, Turske i Italije, a takođe izvozi u zemlje poput Francuske, Italije, Nemačke i Saudijske ArabijePoznata grčka kompanija “Agrifreda” kupila je preduzeće “Voćar” iz Merošine, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.“Voćar” u stečaju je, kako je rekao ministar, prodat u četvrtak, a “Agrifreda” koja se bavi proizvodnjom i preradom […]

Pored svojih aktivnosti u Grčkoj, "Agrifreda" uvozi iz kompanija iz Bugarske, Turske i Italije, a takođe izvozi u zemlje poput Francuske, Italije, Nemačke i Saudijske Arabije


Poznata grčka kompanija "Agrifreda" kupila je preduzeće "Voćar" iz Merošine, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.


"Voćar" u stečaju je, kako je rekao ministar, prodat u četvrtak, a "Agrifreda" koja se bavi proizvodnjom i preradom višnje će nakon potpisanog ugovora, danas preuzeti preduzeće iz Merošine.


Ova firma, takođe, u svom asortimanu ima zamrznuto voće i povrće, džemove i marmelade, zatim alvu, razne vrste slatkiša, kakao proizvode, sirupe, sladoled, vodu. "Agrifreda" postoji od 2000. godine.


Pored svojih aktivnosti u Grčkoj, kompanija sarađuje sa kompanijama iz drugih zemalja, tačnije uvozi iz kompanija iz Bugarske, Turske i Italije, a takođe izvozi u zemlje poput Francuske, Italije, Nemačke i Saudijske Arabije.


Nedimović je, gostujući na jednoj domaćoj televiziji, istakao da će preuzimanje "Voćara" mnogo značiti za merošinski kraj, pošto će biti rešen problem otkupa višanja.


Naime, kako je rekao, "prethodnih godina je bilo mnogo više višanja u ponudi nego što smo imali kapacitete u hladnjačama i prerađivačkom sektoru".


Predsednik opštine Merošina, Saša Jovanović, kaže da će preduzeće "Voćar" posle osam godina stečaja početi da funkcioniše i da će voćari moći da povećaju proizvodnju oblačinske višnje.


"Agrifreda" ga je kupila preko svoje firme "Vocarescar", kazao je Jovanović Tanjugu, i dodao da je postupak prodaje obavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, kao i da je potpisan ugovor. Danas će biti obavljena primopredaja.


Agencija je objavila krajem maja da je za kupovinu Društvenog preduzeća "Voćar" u stečaju, iz Merošine, ponuđeno 23,4 miliona dinara, što je 10 puta manje od procenjene vrednosti. Imovinu "Voćara" čine hladnjača, zgrade, magacini, porodična stambena zgrada i zemljište.


Izvor: Telegraf


Foto: Pixabay (ulleo)


The post Grčka Agrifreda kupila Voćar iz Merošine (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.