IPARD 3 program – usvajanje u novembru


U Srbiji se intenzivno priprema IPARD 3 program (2021-2027) za podsticaje za investicije u ruralni razvoj, a dostavljanje finalne verzije programa Evropskoj komisiji predviđeno je za septembar. Usvajanje IPARD 3 programa od strane Evropske komisije se očekuje u novembru, nakon čega će uslediti usvajanje navedenog programa na nacionalnom nivou, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.Osnovu za pripremu IPARD 3 programa predstavljale su […]

U Srbiji se intenzivno priprema IPARD 3 program (2021-2027) za podsticaje za investicije u ruralni razvoj, a dostavljanje finalne verzije programa Evropskoj komisiji predviđeno je za septembar.

Usvajanje IPARD 3 programa od strane Evropske komisije se očekuje u novembru, nakon čega će uslediti usvajanje navedenog programa na nacionalnom nivou, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.


Osnovu za pripremu IPARD 3 programa predstavljale su sektorske analize poljoprivredne proizvodnje i prerade u Srbiji, kao i analiza finansijskih instrumenata, kapaciteta jedinica lokalne samouprave i analiza uticaja Zelene agende (Green Deal) Evropske unije na poljoprivredu Srbije.


Izvor: RTV


Foto: Pixabay


The post IPARD 3 program – usvajanje u novembru appeared first on ePoljoMagazin.