Konkurs za dodelu stipendija studentima poljoprivrede i veterine


Konkurs za dodelu „Stipendija Nada Obradović“ studentima prve godine poljoprivrednog ili veterinarskog fakulteta za školsku 2021/2022. godinuFondacija „Ana i Vlade Divac“ raspisuje konkurs za dodelu stipendija studentima poljoprivrede ili veterine koji su školske 2021-2022. godine upisali prvu godinu studija na teritoriji Republike Srbije, a po unapred utvrđenim uslovima.Fondacija po drugi put raspisuje konkurs za dodelu stipendija odabranim studentima poljoprivrednog ili […]

Konkurs za dodelu „Stipendija Nada Obradović“ studentima prve godine poljoprivrednog ili veterinarskog fakulteta za školsku 2021/2022. godinu


Fondacija „Ana i Vlade Divac“ raspisuje konkurs za dodelu stipendija studentima poljoprivrede ili veterine koji su školske 2021-2022. godine upisali prvu godinu studija na teritoriji Republike Srbije, a po unapred utvrđenim uslovima.


Fondacija po drugi put raspisuje konkurs za dodelu stipendija odabranim studentima poljoprivrednog ili veterinarskog fakulteta, a u znak sećanja na Nadu Obradović.


„Naša draga koleginica Nada Obradović bila je veliki zaljubljenik u selo, prirodu i ljude. Osnivač je Divac poljoprivrednog Fonda, u okviru koga je preko 1,000 najugroženijih domaćinstava dobilo podršku za dostojanstven život i rad na selu. Neumorno i nesebično je svoj život delila sa svima kojima je pomoć bila potrebna, ostavljajući neizbrisiv trag među onima koji su imali sreću da je upoznaju i da dele život sa njom. U njeno ime nastavljamo da se borimo za bolji život porodica na selu“, navodi se u saopštenju ove fondacije.


Pravo da se prijave na Konkurs, imaju studenti poljoprivrednog ili veterinarskog fakuleta čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na prvu godinu fakulteta, a čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Kandidati treba da imaju državljanstvo i prebivalište na teritoriji Republike Srbije.


U obzir će biti uzeti samo oni kandidati koju su u prethodne 3 školske godine (srednja škola) imali prosek od najmanje 4,50 za svaku školsku godinu, što dokazuju potrebnom dokumentacijom. Posebnu prednost pri dodeli stipendije imaće kandidati sa prijavom boravka u nekom od sela Srbije i čija porodica ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo. Takođe, prednost imaju kandidati iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, studenti sa invaliditetom, student/roditelj sa hroničnim bolestima i dr).


Sve dodatne informacije mogu se dobiti na stipendije@divac.com.


Konkurs je otvoren do 24.09.2021. u 17 časova.


Izvor: Agrosmart


Foto: Pixabay (yassineexo )


The post Konkurs za dodelu stipendija studentima poljoprivrede i veterine (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.