Posle 30 godina Srbija izvozi pileće i svinjsko meso u EU


Srbija će posle 30 godina moći da izvozi pileće i svinjsko meso na tržište EU, dogovoreno je danas na sastanku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića sa predstavnicima Evropske komisije, kažu za Danas u Ministarstvu poljoprivrede.Nedimović je iz Brisela poručio da će poslednja inspekcija, što se tiče svinjskog mesa, stići u u februaru 2022, a potom sledi i odobrenje Evropske komisije.Kada je […]



Srbija će posle 30 godina moći da izvozi pileće i svinjsko meso na tržište EU, dogovoreno je danas na sastanku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića sa predstavnicima Evropske komisije, kažu za Danas u Ministarstvu poljoprivrede.


Nedimović je iz Brisela poručio da će poslednja inspekcija, što se tiče svinjskog mesa, stići u u februaru 2022, a potom sledi i odobrenje Evropske komisije.


Kada je reč o pilećem mesu, kako navode iz Ministarstva, ono će i pre svinjskog krenuti put EU, jer će procedura odobrenja početi već za dve nedelje.


Srbija je, osim toga, dobila mogućnost podnošenja zahteva i za izvoz žive stoke.


“Republika Srbija je uradila sve što je bilo potrebno. Bilo je puno prepreka kako ljudskih tako i administrativnih ali posao je ipak završen“ rekao je ministar Nedimović nakon sastanka.


Izvor: Danas


Foto: Pixabay (Bru-nO)




The post Posle 30 godina Srbija izvozi pileće i svinjsko meso u EU (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.