John Deere predstavio svoj prvi traktor bez vozača koji se kontroliše telefonom


Odabrani farmeri u SAD testiraju uređaj još od 2019. godine, koji se reklamira kao sredstvo za ishranu sveta i rešavanje problema nedostatka osoblja.Gigant poljoprivredne opreme John Deere predstavio je svoj prvi samovozeći traktor, kojim farmeri mogu da upravljaju pomoću pametnog telefona i koji može da radi 24 sata dnevno.Odabrani farmeri u SAD testiraju uređaj još od 2019. godine, koji se […]

Odabrani farmeri u SAD testiraju uređaj još od 2019. godine, koji se reklamira kao sredstvo za ishranu sveta i rešavanje problema nedostatka osoblja.


Gigant poljoprivredne opreme John Deere predstavio je svoj prvi samovozeći traktor, kojim farmeri mogu da upravljaju pomoću pametnog telefona i koji može da radi 24 sata dnevno.


Odabrani farmeri u SAD testiraju uređaj još od 2019. godine, koji se reklamira kao sredstvo za ishranu sveta i rešavanje problema nedostatka osoblja.


Dolazi sa šest pari kamera i veštačkom inteligencijom, što mu omogućava da proveri svoju poziciju najpreciznije moguće i da se zaustavi ako otkrije životinju ili predmet na svom putu.


https://www.youtube.com/watch?v=QvFoRk4JsPc


Vila u kojoj je umrla "crvena imperija": Suočeni sa opštom "katabazom" komunisti su raspustili SSSR

Pored prodaje adaptiranog 8R modela, John Deere je rekao da se kamere i kompjuteri za automatizovanu obradu polja mogu instalirati na bilo koji postojeći traktor za samo jedan dan.


Kompanija će isporučiti do 20 mašina ove godine, ali tek treba da odluči da li će se nova tehnologija prodavati direktno, iznajmljivati ili nuditi farmerima uz neku pretplatu.


Iako John Deere nije objavio cenu za svoj autonomni sistem, predstavnici kompanije očekuju da će ona iznositi oko 50.000 dolara kada bude dostupna poljoprivrednicima.


Izvor: Telegraf


Foto: YoutTube Print screen


The post John Deere predstavio svoj prvi traktor bez vozača koji se kontroliše telefonom appeared first on ePoljoMagazin.