U Iran ćemo izvoziti žitarice a uvoziti ureu


Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa zamenikom ministra poljoprivrede Irana Alirezom Mohajerom. Glavne teme sastanka bile su nabavka iranske uree, kao i izvoz srpskih žitarica u Iran.Srbija nastavlja da otvara nova tržišta i obezbeđuje tzv. resursne baze za svoju poljoprivrednu proizvodnju, imajući u vidu da svetsko tržište danas potpuno drugačije funkcioniše u odnosu na period od pre deset […]

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa zamenikom ministra poljoprivrede Irana Alirezom Mohajerom. Glavne teme sastanka bile su nabavka iranske uree, kao i izvoz srpskih žitarica u Iran.


Srbija nastavlja da otvara nova tržišta i obezbeđuje tzv. resursne baze za svoju poljoprivrednu proizvodnju, imajući u vidu da svetsko tržište danas potpuno drugačije funkcioniše u odnosu na period od pre deset godina.


Obezbeđivanje sigurnosti poljoprivredne proizvodnje kako trenutno, tako i za naredne godine je prioritet imajući u vidu da su usled trenutnih svetskih dešavanja mnogi lanci snabdevanja prekinuti ili sa značajno otežanim funkcionisanjem.


Foto: www.minpolj.gov.rs


The post U Iran ćemo izvoziti žitarice a uvoziti ureu (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.