Veliki požar između Kikinde i Mokrina, vatra guta 30 hektara pšenice


Veliki požar ovog popodneva zahvatio je žitorodna polja između Kikinde i Mokrina. U delu atara Brešće, vatra je buknula oko 15 časova. Izgorele su ovršene parcele, a vatra guta pšenicu koja je trebalo da bude požnjevena. U gašenju učestvuju pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona, a vatra je zahvatila čak 30 hektara neovršene pšenice, piše Gradskionline.Gašenje požara je još uvek u toku, javio je Tanjug, a vatrogascima pomažu i […]

Veliki požar ovog popodneva zahvatio je žitorodna polja između Kikinde i Mokrina. U delu atara Brešće, vatra je buknula oko 15 časova. Izgorele su ovršene parcele, a vatra guta pšenicu koja je trebalo da bude požnjevena. 



Gašenje požara je još uvek u toku, javio je Tanjug, a vatrogascima pomažu i traktori sa tanjiračama. Kako piše Gradskionline u gašenju požara učestvuju i vatrogasci kompanije NIS, kao i poljoprivrednici i mehanizacija kompanije Romić. Portal prenosi da su stradali usevi kompanija Romić i Matijević, te da se uzrok požara ne zna. Vatrogascima vetar otežava gašenje.


Izvor: Agrosmart


Foto: Pixabay (fish96)


The post Veliki požar između Kikinde i Mokrina, vatra guta 30 hektara pšenice (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.