Dijamant će graditi modernu fabriku za proizvodnju ulja


Kompanija „Dijamant“ je dobila 5,4 miliona evra državnih subvencija za projekat izgradnje nove i efikasnije fabrike za proizvodnju sirovog i jestivog ulja u Zrenjaninu, vidi se iz ugovora koje je preduzeće potpisalo sa Ministarstvom privrede.Nova fabrika trebalo bi da zaposli najmanje 30 novih radnika do kraja 2024. godine.„Dijamant“ u istom periodu ima obavezu da investira najmanje 32,6 miliona evra.Državna pomoć […]

Kompanija „Dijamant“ je dobila 5,4 miliona evra državnih subvencija za projekat izgradnje nove i efikasnije fabrike za proizvodnju sirovog i jestivog ulja u Zrenjaninu, vidi se iz ugovora koje je preduzeće potpisalo sa Ministarstvom privrede.


Nova fabrika trebalo bi da zaposli najmanje 30 novih radnika do kraja 2024. godine.


„Dijamant“ u istom periodu ima obavezu da investira najmanje 32,6 miliona evra.


Državna pomoć će biti isplaćena u tri tranše i to tako što će u toku ove godine Dijamantu biti isplaćeno 2,2 miliona evra, 2023. godine 1,8 miliona evra i 2024. godine 1,4 miliona evra.


„Dijamant“ se obavezao da će 2022. godine zaposliti pet radnika, 2023. godine deset radnika i 2024. godine 15 novih radnika.


Kompanija je u vlasništvu hrvatske „Fortenova grupe“. U trenutku podnošenja prijave za dodelu subvencija, u decembru 2021. godine, „Dijamant“ je u Srbiji zapošljavao 674 radnika.


Izvor: agrosmart.net


Foto: pixabay


The post Dijamant će graditi modernu fabriku za proizvodnju ulja (SRB) appeared first on ePoljoMagazin.