Za plastenike u Vojvodini spremno 90 miliona dinara


Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je konkurs za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru za šta je obezbedio 90 miliona dinara. Sekretarijat će bespovratno snositi troškove u visini od 60 odsto vrednosti invesiticije odnosno 70 odsto za posebne kategorije poljoprivrednika, a to su oni koji su gazdinstva registrovali na područjima sa otežanim uslovima rada u […]

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je konkurs za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru za šta je obezbedio 90 miliona dinara.

Sekretarijat će bespovratno snositi troškove u visini od 60 odsto vrednosti invesiticije odnosno 70 odsto za posebne kategorije poljoprivrednika, a to su oni koji su gazdinstva registrovali na područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, imaju sertifikat o organskoj proizvodnji, žene nosioci gazdinstva i mlađi od 40 godina.


Novac se može dobiti za kupovinu kompletnog plastenika, višegodišnjih, višeslojnih folija za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folija za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje, sisteme za navodnjavanje kap po kap, za prihranu, sisteme za zagrevanje i stolove za proizvodnju rasada. Ukupno se može dobiti 2,1 milion dinara, bez PDV, odnosno za posebne kategorije poljoprivrednika 2.310.000 dinara, a minimalno 60.000 dinara.


Razmatraće se i prijave čija je vrednost prihvatljivih troškova jednaka ili veća od 100.000 dinara bez PDV, a biće prihvaćene one investicije koje su ostvarene od 1. januara ove godine, kao i one prijave za koje je podnet zahtev za nultu kontrolu počev od obaveštenja 15. novembra 2022. godine.


U konkursu je posebno naznačeno da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu može Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi naložiti kontrolu investicija na terenu – nultu kontrolu, radi utvrđivanja zatečenog stanja na terenu. Neće biti prihvaćene investicije započete pre kontrole.Na konkurs se mogu javiti fizička lica nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i pravna lica – preduzetnici nosioci poljoprivrednih gazdinstava upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava, u aktivnom status, zatim privredna društa zemljoradničke druge i složene zadruge.


Konkurs je otvoren do utroška novca zaključno sa 7. aprilom 2023. godine


Prijave se mogu slati poštom na adresu Pokrajinski sekretarijat za poljoprvredu,vodoprivredu i šumarstvo , Bulevar Mihajla Punina 16, 21000 Novi Sad , ili lično predati na pisarnici radnim danima od 9 do 14 casova.Potrebno je napisati “Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme u zasticenom prostoru u 2023. godini”.


Informacije se mogu dobiti i telefonom na broj 021 487 - 4413 od 10 do 14 časova.Tekst konkursa , obarazac prijave i pravilnik mogu se preuzeti na zvaničnoj internet stranici Pokrajinskog sekretarija za za poljoprivredu www.psp.vojvodina.gov.rs


Izvor: Dnevnik


Foto: Pixabay


The post Za plastenike u Vojvodini spremno 90 miliona dinara(SRB) appeared first on ePoljoMagazin.