Aktuelna zaštita strnih žita, uljane repice, voća


U usevima strnih žita se preporučuje zaštita od prouzrokovača bolesti, pogotovo useva ječma kao i useva pšenice iz ranijih rokova setve koji su u fazi prvog kolenca, objavio je porta Prognozno-izveštajne službe PIS.U usevima uljane repice ukoliko se registruje 0,8-1 odrasla jedinka repičinog sjajnika po terminalnoj cvasti, preporučuje se primena registrovanog insekticida.Kod koštičavog voća koje je u fazi cvetanja se […]

U usevima strnih žita se preporučuje zaštita od prouzrokovača bolesti, pogotovo useva ječma kao i useva pšenice iz ranijih rokova setve koji su u fazi prvog kolenca, objavio je porta Prognozno-izveštajne službe PIS.


U usevima uljane repice ukoliko se registruje 0,8-1 odrasla jedinka repičinog sjajnika po terminalnoj cvasti, preporučuje se primena registrovanog insekticida.


Kod koštičavog voća koje je u fazi cvetanja se pred najavljene padavine preporučuje zaštita od prouzrokovača sušenja cvetova, grana i grančica koštičavog voća (monilioza).


Kod jabučastog voća se pred najavljene padavine preporučuje zaštita od prouzrkovača čađave krastavosti nekim od registrovanih preparata na bazi bakra.


U zasadima leske se u cilju sprečavanja infekcija fitopatogenim bakterijama preporučuje pred najavljene padavina primena bakarnih preparata.


U ovom periodu treba posebnu pažnju posvetiti zaštiti pčela i drugih oprašivača.


Izvor: Agrosmart


Foto: Pixabay


The post Aktuelna zaštita strnih žita, uljane repice, voća(SRB) appeared first on ePoljoMagazin.